Στραγγίζω πολύ καλά το καλαμπόκι από τα υγρά.
Το βάζω στο μπολ μαζί με το κρεμμύδι, το άνηθο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την πολέντα, το μπέικιν πάουντερ, το τριμμένο τυρί και τα ανακατεύω καλά.
Σε ένα μπολάκι χτυπάω τα αυγά μαζί με το γάλα και τα προσθέτω στο μείγμα του καλαμποκιού.
Τέλος ρίχνω το γιαούρτι (αν χρησιμοποιήσω αλεύρι βάζω 1 ΚΣ) και το ενσωματώνω στο μείγμα.
Προετοιμάζω το ταψί με λαδόκολλα και με 1 ΚΣ βάζω από το μείγμα στο ταψί φροντίζοντας να αφήσω κενό αναμεσά τους για να μην κολλήσουν όταν θα ψηθούν και θα απλώσουν.
Με τη ράχη του κουταλιού τους πιέζω λίγο να ισιώσουν και τους ραντίζω όλους μαζί με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
Τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 240°C, στον αέρα, για 15 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα).
Όσο ψήνονται σε ένα μπολ αναμιγνύω όλα τα υλικά για το συνοδευτικό μαζί και όταν ετοιμαστούν οι καλαμποκοκεφτέδες τους σερβίρω μαζί.