Για τα σοκολατάκια με σοκολάτα βάζω στον πολυκόφτη τα μπισκότα και τα θρυμματίζω ( είτε σε μια σακούλα κατάψυξης και τα χτυπάω με τον πλάστη να γίνουν σκόνη).
Προσθέτω την κρέμα τυρί και τα αλέθω όλα μαζί δημιουργώντας ένα σφιχτό μείγμα που πλάθεται (αν δεν χρησιμοποιήσω πολυκόφτη τα ανακατεύω πολύ καλά σε ένα μπολ).
Παίρνω 1 κγ (15-20 γρ ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε) από το μείγμα, το συμπιέζω και το πλάθω σε μπαλίτσα.
Το τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα, σε επίπεδη επιφάνεια και συνεχίζω με τα υπόλοιπα όμοια.
Τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν και να κρυώσουν.
Ψιλοκόβω την κουβερτούρα, τη βάζω σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και τα λιώνω είτε στα μικροκύματα (σκεπάζω με μεμβράνη και τα λιώνω σε δόσεις) είτε σε μπεν μαρί (βάζοντας το πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με 1 εκ νερό, που σιγοβράζει, χωρίς τα το ακουπάει το μπολ).
Ανακατεύω να ενωθούν καλά η σοκολάτα με το βούτυρο και με δύο πιρούνια παίρνω μια-μια τις μπαλίτσες, τις βουτάω στη σοκολάτα, τις γυρίζω να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές, στραγγίζω να φύγει η περίσσεια και τις ακουμπάω πάνω στη λαδόκολλα.
Όταν έχω φτιάξει 5-6 κομμάτια, πασπαλίζω από πάνω τους λίγο τριμμένο μπισκότο να κολλήσει στη σοκολάτα.
Τα αφήνω να στεγνώσουν τελείως είτε σε θερμοκρασία δωματίου (αν δεν έχει ζέστη) είτε στο ψυγείο για 10 λεπτά και τα βάζω σε χάρτινες θήκες και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Για τα σοκολατάκια με φιστίκι και λευκή σοκολάτα βάζω στον πολυκόφτη τα μπισκότα και τα θρυμματίζω ( είτε σε μια σακούλα κατάψυξης και τα χτυπάω με τον πλάστη να γίνουν σκόνη).
Αλέθω τα φιστίκια να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύω με τα μπισκότα.
Προσθέτω το φυστικοβούτυρο και ανακατεύω μέχρι να γίνει σφιχτό το μείγμα και να πλάθεται.
Όμοια παίρνω 1 κγ (15-20 γρ ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε) από το μείγμα, το συμπιέζω και το πλάθω σε μπαλίτσα.
Το τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα, σε επίπεδη επιφάνεια και συνεχίζω με τα υπόλοιπα.
Τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν και να κρυώσουν.
Ψιλοκόβω τη λευκή σοκολάτα, τη βάζω σε ένα μπολ και τη λιώνω είτε στα μικροκύματα (σκεπάζω με μεμβράνη και τα λιώνω σε δόσεις) είτε σε μπεν μαρί (βάζοντας το πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με 1 εκ νερό, που σιγοβράζει, χωρίς τα το ακουπάει το μπολ).
Με δύο πιρούνια παίρνω μια-μια τις μπαλίτσες, τις βουτάω στη σοκολάτα, τις γυρίζω να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές, στραγγίζω να φύγει η περίσσεια και τις ακουμπάω πάνω στη λαδόκολλα.
Όταν έχω φτιάξει 5-6 κομμάτια, πασπαλίζω από πάνω τους λίγο τριμμένο μπισκότο να κολλήσει στη σοκολάτα.
Τα αφήνω να στεγνώσουν τελείως είτε σε θερμοκρασία δωματίου (αν δεν έχει ζέστη) είτε στο ψυγείο για 10 λεπτά και τα βάζω σε χάρτινες θήκες και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.