Σε ένα μπολάκι βάζω 50 ml κρέμα γάλακτος και μέσα της ανακατεύω την ζελατίνη αφήνοντάς τα για 10 λεπτά.
Την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με το αλάτι και την άχνη ζάχαρη τα χτυπάω με το μίξερ, μέχρι να σφίξει το μείγμα σε σαντιγί (5-7 λεπτά).
Σε άλλο μπολ βάζω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την λιώνω είτε στα μικροκύματα είτε σε μπεν-μαρί.
Αφού έχει περάσει η ώρα, ρίχνω το μείγμα της ζελατίνης σε ένα κατσαρόλακι και το ζεσταίνω σε χαμηλή ένταση, να λιώσει και να διαλυθεί η ζελατίνη.
Τη ρίχνω μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας να ενωθούν καλά.
Αν η σοκολάτα έχει κρυώσει λίγο (δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστή) τη ρίχνω στη σαντιγί και χτυπάω με το μίξερ να ενωθούν.
Προετοιμάζω τη φόρμα καλύπτοντας το εσωτερικό της με μεμβράνη (να προεξέχει από τα τοιχώματα της φόρμας) και ρίχνω το μείγμα σε αυτή.
Με ένα κουτάλι ή σπάτουλα ισιώνω την επιφάνεια της και χτυπάω τη φόρμα λίγο στον πάγκο να φύγει τυχών αέρα που έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό.
Σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 6 ώρες.
Βγάζω αφαιρώ τη μεμβράνη και το αναποδογυρίζω στην πιατέλα. Με τη βοήθεια της μεμβράνης το αποκολλώ (αν είναι πολύ παγωμένο βοηθάει να το ζεστάνω εξωτερικά με τα χέρια μου).
Ζεσταίνω ελάχιστα την πραλίνα για να είναι πιο ρευστή και τη μεταφέρω στο κορνέ.
Γαρνίρω από πάνω τον κορμό δημιουργώντας γραμμές με την πραλίνα) και πασπαλίζω λίγα αμύγδαλα να κολλήσουν σε αυτή.
Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.