Χτυπάω στο βούτυρο να μαλακώσει. Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω την ανάδευση μέχρι να γίνει το μείγμα αλοιφή.
Ρίχνω, το αυγό με τη βανίλια και τα ενσωματώνω στο μείγμα.
Βάζω το μέλι και σε ένα μπολ ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Τα ρίχνω σταδιακά ανακατεύοντας με μια κουτάλα να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Την αφήνω πάνω σε λαδόκολλα, απλώνω λίγο αλεύρι στην επιφάνεια και την ανοίγω πρώτα με τα χέρια και στη συνέχεια με τον πλάστη.
Με τα κούπ-πάτ κόβω σε σχέδια, γιορτινά (ή ανθρώπου όπως είναι το χαρακτηριστικό τους σχέδιο) και τα μεταφέρω με μια σπάτουλα πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για 8 – 12 λεπτά ανάλογα το μέγεθος τους (όταν από κάτω αρχίζουν να παίρνουν πιο σκούρο χρώμα είναι έτοιμα).
Τα βγάζω από το φούρνο, και τα αφήνω πάνω στο ταψί, να κρυώσουν (ή τα μεταφέρω προσεκτικά με σπάτουλα σε σχάρα).
Μπορώ να τα στολίσω με γλάσο απλό ή το royal (δες ΕΔΩ πώς να το κάνεις). Για ένα απλό γλάσο, αναμιγνύουμε σε ένα μπολ την άχνη, τη βανίλια και ρίχνουμε λίγο –λίγο το γάλα μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε (να στέκεται για να μπορεί να μείνει πάνω στα μπισκότα).
Μπορούμε να βουτήξουμε το μπισκότο μέσα στο γλάσο, να το τινάξουμε ελαφρά να φύγει η περίσσεια και να το αναποδογυρίσουμε πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας το να στεγνώσει τελείως.
Επίσης μπορούμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής να του δώσουμε διάφορα χρώματα, να τα μεταφέρουμε σε κορνέ και με αυτά να δημιουργήσουμε σχέδια πάνω στα μπισκότα.
Αφού στεγνώσουν, τα φυλάμε σε αεροστεγώς κλειστό δοχείο για να διατηρηθούν.