Go Back
+ servings

Gingerbread μπισκότα

Τα πιο Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι γλυκά αρώματα μπαχαρικών. Κανέλα, τζίντζερ, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο δίνουν τη φανταστική τους γεύση και το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα, στα γιορτινά αυτά μπισκότα.
Γλυκά και με μαστιχωτή υφή, απολαμβάνουμε τη μοναδική τους γεύση μαζί με το γάλα τα μικρά και με τον καφέ μας οι μεγαλύτεροι.
Ένα είναι σίγουρο, ότι η δημιουργία τους γεμίζει την κουζίνα με χαμόγελα! Φτιάξε το, δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Gingerbread μπισκότα
Εκτύπωση Συνταγής
4.46 from 11 votes
Χρόνος Προετοιμασίας1 Ωρ.
Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπ.
Χρόνος αναμονής30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο: Μπισκότα - Κουλουράκια
Μερίδες: 50 Κομμάτια
Θερμίδες: 87kcal

Συστατικά

  • 445 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 155 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 ml μέλι
  • 1 ΚΣ κανέλα σκόνη
  • 2/3 ΚΣ τζίντζερ σκόνη
  • 1 κγ μαγειρική σόδα
  • ¼ κγ γαρύφαλλο σκόνη
  • ¼ κγ μοσχοκάρυδο σκόνη
  • ½ κγ αλάτι

Για το γλάσο:

  • 150 γρ άχνη ζάχαρη
  • 30 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

  • Χτυπάω στο βούτυρο να μαλακώσει. Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω την ανάδευση μέχρι να γίνει το μείγμα αλοιφή.
  • Ρίχνω, το αυγό με τη βανίλια και τα ενσωματώνω στο μείγμα.
  • Βάζω το μέλι και σε ένα μπολ ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  • Τα ρίχνω σταδιακά ανακατεύοντας με μια κουτάλα να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  • Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  • Την αφήνω πάνω σε λαδόκολλα, απλώνω λίγο αλεύρι στην επιφάνεια και την ανοίγω πρώτα με τα χέρια και στη συνέχεια με τον πλάστη.
  • Με τα κούπ-πάτ κόβω σε σχέδια, γιορτινά (ή ανθρώπου όπως είναι το χαρακτηριστικό τους σχέδιο) και τα μεταφέρω με μια σπάτουλα πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
  • Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για 8 – 12 λεπτά ανάλογα το μέγεθος τους (όταν από κάτω αρχίζουν να παίρνουν πιο σκούρο χρώμα είναι έτοιμα).
  • Τα βγάζω από το φούρνο, και τα αφήνω πάνω στο ταψί, να κρυώσουν (ή τα μεταφέρω προσεκτικά με σπάτουλα σε σχάρα).
  • Μπορώ να τα στολίσω με γλάσο απλό ή το royal (δες ΕΔΩ πώς να το κάνεις).
  • Για ένα απλό γλάσο, αναμιγνύουμε σε ένα μπολ την άχνη, τη βανίλια και ρίχνουμε λίγο –λίγο το γάλα μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε (να στέκεται για να μπορεί να μείνει πάνω στα μπισκότα).
  • Μπορούμε να βουτήξουμε το μπισκότο μέσα στο γλάσο, να το τινάξουμε ελαφρά να φύγει η περίσσεια και να το αναποδογυρίσουμε πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας το να στεγνώσει τελείως.
  • Επίσης μπορούμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής να του δώσουμε διάφορα χρώματα, να τα μεταφέρουμε σε κορνέ και με αυτά να δημιουργήσουμε σχέδια πάνω στα μπισκότα.
  • Αφού στεγνώσουν, τα φυλάμε σε αεροστεγώς κλειστό δοχείο για να διατηρηθούν.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 87kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 1g | Fat: 3g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 11mg | Sodium: 75mg | Potassium: 13mg | Fiber: 1g | Sugar: 7g | Vitamin A: 90IU | Calcium: 5mg | Iron: 1mg