Χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια να αφρατέψουν, ρίχνω το αλάτι και 50 γρ από τη ζάχαρη, το χρώμα ζαχαροπλαστικής συνεχίζοντας την ανάδευση μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή σφιχτή μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάω το βούτυρο να μαλακώσει.
Προσθέτω τη ζάχαρη σε δόσεις και συνεχίζω με τους κρόκους έναν-έναν.
Βάζω όλα τα αρωματικά, 2 κγ Ροδόνερο ALONA, το ξύσμα του λεμονιού και του πορτοκαλιού.
Σε ένα ποτήρι ενώνω το χυμό του λεμονιού, του πορτοκαλιού και μέσα τους διαλύω τη μαγειρική σόδα και τα προσθέτω στο μείγμα.
Ρίχνω τη μισή ποσότητα από τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Συνεχίζω με την πούδρα του αμυγδάλου και του φιστικιού Αιγίνης.
Προσθέτω το γιαούρτι και αφού ενώσω το αλεύρι με το κάρδαμο τα ρίχνω κι αυτά σταδιακά αναδεύοντας πάντα μαλακά με τη μαρίζ.
Τελειώνω βάζοντας την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα.
Το ρίχνω σε μια στρογγυλή φόρμα/ ταψί 24 εκ πιέζω το φλουρί να μπει μέσα στο μείγμα, ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι και ψήνω στις αντιστάσεις, στους 180°C και για 50 λεπτά (μέχρι να βγει το μαχαίρι στεγνό από το κέντρο).
Τη βγάζω από το φούρνο, την αφήνω 10-15 λεπτά και την μεταφέρω στη σχάρα να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζω την άχνη και σε ένα ποτήρι το γάλα με το Ροδόνερο ALONA.
Ρίχνω λίγο-λίγο από τα υγρά στον μπολ, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή σύρμα, μέχρι να γίνει το γλάσο ρευστό, να έχει όμως και πυκνότητα για να μπορεί να σταθεί στο γλυκό.
Με μια κουτάλα της σούπας λούζω τη βασιλόπιτα με το λευκό γλάσο ξεκινώντας από το κέντρο και φροντίζοντας να καλύψει και τα πλαϊνά.
Πασπαλίζω από πάνω με χοντροκομμένα φιστίκια και αφήνω να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί.