Βάζω το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια ένταση, το ανακατεύω να λιώσει και περιμένω να αφρίσει και τέλος να πάρει καστανό χρώμα βγάζοντας το άρωμα του.
Το βγάζω από την εστία, το περνάω από σουρωτήρι, να απομακρυνθούν τα σκούρα κομματάκια και το βάζω σε ένα μπολ να κρυώσει λίγο και το μεταφέρω στο ψυγείο να στερεοποιηθεί (αν έχω χρόνο το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου).
Χτυπάω το βούτυρο με το μίξερ να μαλακώσει και να αφρατέψει.
Προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη και τα αρωματικά, 1 κγ ανθόνερο ALONA και το κονιάκ μέσα στο οποίο διαλύω πρώτα τη μαγειρική σόδα.
Ρίχνω σε 2-3 δόσεις τα αμύγδαλα ενσωματώνοντας τα στο μείγμα.
Τέλος ενώνω το αλεύρι με το αλάτι και τα βάζω σταδιακά στο μείγμα (βάζοντας τον γάντζο στο μίξερ ή με μια μαρίζ στο χέρι).
Παίρνω όσο ένα μεγάλο καρύδι από το μείγμα (περίπου 30 γρ για το συνηθισμένο μέγεθος) και το πλάθω σε μπαλίτσα. Πιέζω στη μέση με το δάχτυλο να δημιουργηθεί μια λακουβίτσα και το τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
Συνεχίζω όμοια και με τα υπόλοιπα μέχρι να γεμίσει το ταψί φροντίζοντας τα αφήσω μεταξύ τους απόσταση γιατί θα φουσκώσουν.
Τα ψήνω στους 180°C, στις αντιστάσεις για 15-17 λεπτά.
Όταν τους βγάλω από το φούρνο τους αφήνω να κρυώσουν τελείως πάνω στο ταψί (γιατί είναι εύθραυστοι και θα θρυμματιστούν).
Τους ψεκάζω πάνω στο ταψί με το ανθόνερο ALONA, που διαθέτει ψεκαστικό σύστημα, και έναν-έναν τον βάζω πάνω στην άχνη ζάχαρη που έχω κοσκινίσει σε ένα μπολ. Αφού καλυφτεί η βάση του, τον παίρνω με το χέρι και τον κοσκινίζω με άχνη φροντίζοντας να καλυφθούν και τα πλαϊνά του. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και τους υπόλοιπους.
Τους μεταφέρω στην πιατέλα ή τους αποθηκεύω σε καλά κλειστό δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκοι, τραγανοί και μυρωδάτοι.