Για την κρέμα καθαρίζω και κόβω σε κυβάκια το μήλο (για να μη μαυρίσει μπορώ να το αλείψω με λίγο λεμόνι).Τα βάζω στην κατσαρόλα σε μέτρια ένταση και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Όσο περιμένω τα μήλα βάζω στον πολυκόφτη 100 γρ Nesquik All Natural νιφάδες βρώμης με κακάο και κομμάτια μήλου και τις αλέθω. Όσο πιο καλά αλεστούν, τόσο πιο βελούδινη θα γίνει η υφή της κρέμας.
Τις ρίχνω στην κατσαρόλα μαζί με το μέλι, την κανέλα, ανακατεύω για 5 λεπτά μέχρι να πήξει σε κρέμα.
Με το εργαλείο του πουρέ ή με ένα πιρούνι, πιέζω την κρέμα να διαλυθούν τα μήλα.
Σερβίρω την κρέμα στα μπολ.
Για το crumble ανακατεύω σε ένα πυρίμαχο όλα τα υλικά (μπορώ να προσθέσω και ξηρούς καρπούς ωμούς) και το βάζω στο φούρνο να ψηθεί στους 200°C στις αντιστάσεις (ή στους 180°C στον αέρα) για 15 λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και να γίνει τραγανό (ανακατεύω και ενδιάμεσα μια φορά).
Το βγάζω από το φούρνο και τοποθετώ πάνω από την κρέμα γαρνίροντας με λίγο ρόδι και φιλέ αμυγδάλου.