Σε μπεν -μαρί (μια κατσαρόλα με 2 εκ νερό που σιγοβράζει και μέσα σε αυτή βάζω ένα μπολ/κατσαρολάκι που δεν ακουμπάει το νερό από κάτω) βάζω τα καθαρισμένα κάστανα και τα αφήνω να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
Όπως είναι ζεστά τα αλέθω στον πολυκόφτη μαζί με το κονιάκ να γίνουν πάστα.
Μεταφέρω το μείγμα μίγμα σ’ ένα μέτριο μπολ και προσθέτω ½ ΚΣ βούτυρο, τα μέτρια κοπανισμένα φουντούκια (να μην είναι σκόνη ούτε σε πολύ μεγάλα κομμάτια), την άχνη ζάχαρη και την τριμμένη κουβερτούρα (στον χοντρό τρίφτη της ντομάτας).
Ανακατεύω καλά να ενωθούν τα υλικά δημιουργώντας μια σφιχτή πάστα.
Στρώνω με λαδόκολλα ένα ταψί και έπειτα παίρνω με ένα κουταλάκι του γλυκού από το συμπιεσμένο μίγμα και φτιάχνω μπαλίτσα στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού.
Από πάνω στερεώνω από ένα ολόκληρο ξεφλουδισμένο φουντούκι (πιέζω να βυθιστούν τα 2/3 του).
Τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Κόβω σε μικρότερα κομμάτια τα 180 γρ. κουβερτούρας και τα λιώνω με ½ ΚΣ βούτυρο είτε στον φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπέν – μαρί.
Όταν λιώσει το μείγμα παίρνω μια – μια τις μπαλίτσες που έχω πλάσει και τις ρίχνω μέσα στη σοκολάτα. Με την βοήθεια δύο πιρουνιών βγάζω τις μπαλίτσες, στραγγίζω την περίσσια σοκολάτας και τις βάζω προσεκτικά πάλι πάνω στη λαδόκολλα.
Αφήνω να στεγνώσει καλά η επικάλυψη σοκολάτας περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο.
Με ένα μαχαίρι αφαιρώ τη σοκολάτα που περισσεύει και έχει στραγγίξει στη βάση τους και τα βάζω σε χάρτινες θήκες για να είναι έτοιμα για κέρασμα.