Στο κάδο της κουζινομηχανής ρίχνω το νερό και μέσα του διαλύω 1 ΚΣ ζάχαρη και τη μαγιά.
Προσθέτω 3-4 ΚΣ αλεύρι να δημιουργηθεί ένας ελαφρύς χυλός και αφήνω για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια).
Ενώνω το αλεύρι με το αλάτι.
Στον κάδο βάζω την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύω με τον γάντζο.
Ρίχνω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω με το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα σταδιακά.
Προσθέτω το αλεύρι σε δόσεις και έπειτα το βούτυρο σε κυβάκια.
Αφήνω το μείγμα να ζυμωθεί για 7 λεπτά σε δυνατή ένταση στην κουζινομηχανή (αν ζυμώσω με τα χέρια θα χρειαστώ 10 λεπτά).
Αλείφω το μπολ με λίγο ελαιόλαδο, μεταφέρω τη ζύμη, σκεπάζω και την αφήνω σε ζεστό σημείο να διπλασιάσει τον όγκο της για περίπου 2 ώρες.
Για την κρέμα σε μια κατσαρόλα χτυπάω με το σύρμα τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτω τη ζάχαρη.
Ρίχνω σταδιακά το γάλα και το κορν φλάουρ ενσωματώνοντας τα στο μείγμα.
Βάζω την κατσαρόλα στην εστία, σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας απαλά τον πάτο της κατσαρόλας μέχρι να πήξει το μείγμα σε κρέμα.
Βγάζω από την εστία, προσθέτω το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα του λεμονιού ανακατεύοντας καλά.
Μεταφέρω την κρέμα σε επίπεδο σκεύος, σκεπάζω με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα (για να μην πιάσει κρούστα καθώς κρυώνει), το αφήνω λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.
Μουλιάζω τις σταφίδες στο νερό ή κονιάκ για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση σε ένα μπολάκι βάζω το βούτυρο με τη ζάχαρη και με μια σπάτουλα τα λιώνω και να ενώνω να γίνουν αλοιφή.
Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη βάζω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνω ελαφρά φέρνοντας τια άκρες προς το κέντρο και τη χωρίζω πρώτα στα δύο και το κάθε κομμάτι στα τέσσερα (συνολικά σε 8 ίσα μέση).
Πλάθω κάθε ένα σε μπαλίτσα και το ανοίγω πρώτα με το χέρι και στη συνέχεια με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα (τα υπόλοιπα τα σκεπάζω να μην ξεραθούν).
Αλείφω με το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης όλη την επιφάνεια του.
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο απλώνοντας όλα τα κομμάτια ζύμης το ένα πάνω στο άλλο βάζοντας ενδιάμεσα το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης.
Τέλος έχει δημιουργηθεί ένα ζυμάρι με ύψος, ξεκινάω με τον πλάστη σιγά σιγά να το απλώσω πάντα από το κέντρο προς τα άκρα δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο ορθογώνιο σχήμα.
Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο, την ανακατεύω με το σύρμα να μαλακώσει, να γίνει ομοιογενείς η υφή της και την απλώνω πάνω στη ζύμη αφήνοντας ένα εκατοστό περιμετρικά.
Πασπαλίζω πάνω της τις σταφίδες και ξεκινάω να τυλίγω τη ζύμη σε ρολό κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευρά της.
Βάζω την ένωση από την κάτω πλευρά, τη μεταφέρω σε λαδόκολλα σε επίπεδη επιφάνεια, σκεπάζω με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Τη βγάζω από το ψυγείο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε φέτες (ροδέλες ) πάχους 2 εκ περίπου.
Τις μεταφέρω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί γυρίζοντας τις από την κομμένη πλευρά (αφήνω απόσταση γιατί θα φουσκώσουν).
Σε κάθε ταψί βάζω 6 κομμάτια, σκεπάζω και αφήνω για 30 λεπτά να φουσκώσουν λίγο.
Αλείφω με αυγό που έχω χτυπήσει με 1 ΚΣ νερό με τη βοήθεια ένας πινέλου όλη την πάνω επιφάνεια (και την κρέμα).
Πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη και ψήνω στη μεσαία σχάρα, στους 180° C, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά (όταν πάρουν χρώμα είναι έτοιμα).
Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και σερβίρω.