Σε ένα μπολάκι αναμιγνύω όλα τα υλικά, το μήλο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τις σταφίδες, τα καρύδια. Τέλος ρίχνω το νερό.
Βάζω το μείγμα σε μια φλιτζάνα και το ψήνω είτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στη μέγιστη ένταση () ή στον κανονικό φούρνο στον αέρα στους 230*C για 8 – 10 λεπτά.
Στο ίδιο μπολ με πριν, φτιάχνω το μείγμα του crumble με τη βρώμη, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα και ανακατεύω.
Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας να υγραθούν τα όλα υλικά.
Βάζω το crumble πάνω από τα μισοψημένα μήλα στη φλιτζάνα, πιέζοντας με τη ράχη του κουταλιού πρώτα τα μήλα.
Πίσω για ψήσιμο πάλι για άλλα 3 λεπτά στα μικροκύματα και άλλα 6 -8 λεπτά στον φούρνο στους 200*C.
Βγάζω από το φούρνο και αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει πρώτα λίγο (προαιρετικά ανοίγω με το κουτάλι μια εσοχή στο crumble για να μπορέσει να βγει η θερμότητα από το μήλο πιο γρήγορα).
Ιδανικά σερβίρω μαζί με μια μπάλα παγωτό από πάνω.