Go Back
+ servings

Απίθανες εύκολες ζαμπονοτυρόπιτες

Θέλεις για το πάρτι, θέλεις απλά ένα γρήγορο σνακ για τα παιδιά ή να κεράσεις απρόσμενες επισκέψεις;
Ε, αυτές οι ζαμπονοτυρόπιτες είναι λύση για όλα τα παραπάνω!Φτιάξε την γέμιση, κλείσε την στη σφολιάτα και ψήσε τις. Αυτό είναι, σε λίγη ώρα όλοι απολαμβάνετε ζεστές, αφράτες, βουτυρένιες με πλούσια γέμιση ζαμπονοτυρόπιτες.
Απίθανες εύκολες ζαμπονοτυρόπιτες
εύκολες ζαμπονοτυρόπιτες
Απίθανες, εύκολες ζαμπονοτυρόπιτες
Εκτύπωση Συνταγής
3.73 from 11 votes
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος35 Λεπ.
Πιάτο: Πρόχειρο γεύμα - Σνακ
Μερίδες: 16 Κομμάτια
Θερμίδες: 372kcal

Συστατικά

  • 160 γρ τσένταρ ή ρεγκάτο ή μαλακό τυρί τριμμένο
  • 160 γρ καπνιστό ζαμπόν σε κομμάτια
  • 60 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 3 ΚΣ μαγιονέζα
  • 800 γρ (2) φύλλα σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • σουσάμι για πασπάλισμα προαιρετικά

Οδηγίες

  • Για τη γέμιση ανακατεύω τα τριμμένα τυριά με το ζαμπόν σε κομματάκια, την θρυμματισμένη φέτα, το πιπέρι και τη μαγιονέζα.
  • Ανοίγω κάθε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια, αλευρώνω ελαφρά και ισιώνω με τον πλάστη το φύλλο.
  • Κόβω στη μέση την μικρότερη πλευρά και στα τέσσερα την μεγαλύτερη με ένα κοφτερό μαχαίρι δημιουργώντας 8 ορθογώνια.
  • Με ένα πινέλο απομακρύνω το αλεύρι από την επιφάνεια του φύλλου.
  • Βάζω από 1 ΚΣ γέμιση στο κάθε ένα και με ένα πινέλο αλείφω την περίμετρο του με αυγό χτυπημένο με 1κγ νερό.
  • Κλείνω κάθε ένα πιέζοντας να κολλήσουν καλά οι άκρες του και ασφαλίζω περισσότερο πιέζοντας με ένα πιρουνάκι τις άκρες.
  • Συνεχίζω όμοια και το άλλο φύλλο.
  • Τοποθετώ τις ζαμπονοτυρόπιτες σε λαδόκολλα στο ταψί, αφήνοντας χώρο ανάμεσα τους για να φουσκώσουν.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200*C για 20 – 25 λεπτά.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 372kcal | Carbohydrates: 23g | Protein: 9g | Fat: 27g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 31mg | Sodium: 367mg | Potassium: 75mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 131IU | Calcium: 98mg | Iron: 2mg