Βάζω ένα τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή ένταση στην εστία και ρίχνω το σουσάμι.
Ανακατεύω διαρκώς για να καβουρδιστεί ομοιόμορφα, για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει καστανό χρώμα, να αρχίσει να μυρίζει και το βγάζω από την εστία.
Σε ένα μπολ ρίχνω το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σε δόσεις ανακατεύοντας την να διαλυθεί με το σύρμα.
Βάζω πάνω από το μπολ το ποτήρι με το κρασί και μέσα του διαλύω τη σόδα, να αφρίσει προσθέτοντας την κι αυτή στο μείγμα.
Ρίχνω την κανέλα, το γαρύφαλλο και το καβουρδισμένο σουσάμι ανακατεύοντας τα καλά.
Ενώνω το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και τα βάζω στο μπολ σε δόσεις μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
Μεταφέρω τη ζύμη σε κορνέ με μύτη αστεριού χοντρή η σε ειδικό κορνέ για μπισκότα.
Δημιουργώ κορδόνια μήκους 10 εκ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
Γίνονται 3 ταψιά (από 20 στο κάθε ταψί).
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις για 20 περίπου λεπτά.
Όταν η βάση τους πάρει καστανό χρώμα είναι έτοιμα, τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως πάνω στο ταψί.
Τα αποθηκεύω σε αεροστεγές δοχείο.