Go Back
+ servings

Κουλουράκια με κρασί νηστίσιμα

Τραγανά κουλουράκια με κρασί, ελαιόλαδο και σουσάμι από τα πιο γνωστά του νησιού, χωριάτικα και τέλεια.
Στην Κρήτη δεν παίρνουμε το τσάι μας συγκεκριμένη ώρα όπως οι Άγγλοι, ξέρουμε όμως να τα απολαμβάνουμε και να τα συνοδεύουμε με τα δικά μας κουλουράκια του κρασιού.
Τα αφεψήματά μας, με τα μοναδικά βότανα που φύονται μόνο εδώ είναι τρόπος ζωής και όλοι τα έχουμε στο σπίτι μας.
Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του και δημοσίευσε τη στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
κουλουράκια με κρασί νηστίσιμα
κουλουράκια με κρασί νηστίσιμα
Εκτύπωση Συνταγής
4.53 from 23 votes
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος50 Λεπ.
Πιάτο: Μπισκότα - Κουλουράκια
Μερίδες: 60 Κομμάτια
Θερμίδες: 90kcal

Εξοπλισμός

  • Ταψί 30x40 εκ
  • Μπολ
  • Κορνέ απλό ή για μπισκότα
  • Τηγάνι

Συστατικά

  • 240 ml ελαιόλαδο
  • 290 ml λευκό κρασί
  • 220 γρ ζάχαρη
  • ½ κγ μαγειρική σόδα
  • ½ κγ κανέλα σκόνη
  • ¼ κγ γαρύφαλλο σκόνη
  • ½ κγ μπέικιν παουντερ
  • 500-550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 65 γρ σουσάμι

Οδηγίες

  • Βάζω ένα τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή ένταση στην εστία και ρίχνω το σουσάμι.
  • Ανακατεύω διαρκώς για να καβουρδιστεί ομοιόμορφα, για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει καστανό χρώμα, να αρχίσει να μυρίζει και το βγάζω από την εστία.
  • Σε ένα μπολ ρίχνω το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σε δόσεις ανακατεύοντας την να διαλυθεί με το σύρμα.
  • Βάζω πάνω από το μπολ το ποτήρι με το κρασί και μέσα του διαλύω τη σόδα, να αφρίσει προσθέτοντας την κι αυτή στο μείγμα.
  • Ρίχνω την κανέλα, το γαρύφαλλο και το καβουρδισμένο σουσάμι ανακατεύοντας τα καλά.
  • Ενώνω το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και τα βάζω στο μπολ σε δόσεις μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
  • Μεταφέρω τη ζύμη σε κορνέ με μύτη αστεριού χοντρή η σε ειδικό κορνέ για μπισκότα.
  • Δημιουργώ κορδόνια μήκους 10 εκ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
  • Γίνονται 3 ταψιά (από 20 στο κάθε ταψί).
  • Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις για 20 περίπου λεπτά.
  • Όταν η βάση τους πάρει καστανό χρώμα είναι έτοιμα, τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως πάνω στο ταψί.
  • Τα αποθηκεύω σε αεροστεγές δοχείο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 90kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 1g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 11mg | Potassium: 22mg | Fiber: 1g | Sugar: 4g | Calcium: 14mg | Iron: 1mg