Go Back
+ servings

Κολοκυθάκια γεμιστά με κοτόπουλο και τυρί

Το κλασικό φαγητό της μαμάς με ένα άλλο twist. Τα κολοκυθάκια μαλακά και γλυκά γεμίζουν με ένα πλούσιο μείγμα κοτόπουλου με κομμάτια μαλακής γραβιέρας ενώ σκεπάζονται με μια τυρένια κρούστα.
Τα σάλια τρέχουν και όλοι πάνε γρήγορα να πλύνουν τα χέρια για να κάτσουν στο τραπέζι!
Α! Και φυσικά δεν χρειάζονται πολύ χρόνο, σε μια ωρίτσα περίπου είναι έτοιμα για να βυθιστούν στο στόμα σου.
Η γεύση της πρόβειας γραβιέρας ΔΩΔΩΝΗ που λιώνει και ενώνεται με το κοτόπουλο απογειώνει αυτό το φαγητό.
Κολοκυθάκια γεμιστά με κοτόπουλο και τυρί
κολοκυθάκια γεμιστά με τυρί κοτόπουλο
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 2 votes
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος35 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 5 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 4 Μερίδες
Θερμίδες: 586kcal

Εξοπλισμός

  • Ταψί 35x25 εκ
  • Τηγάνι
  • Κατσαρόλα

Συστατικά

  • 4 κολοκυθάκια ίσια
  • 500 γρ (1) στήθος κοτόπουλου
  • 150 γρ γραβιέρα πρόβεια ΔΩΔΩΝΗ σε κυβάκια
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 κγ αλάτι
  • 100 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ

Οδηγίες

  • Πλένω τα κολοκύθια, κόβω τα άκρα τους και έπειτα τα τεμαχίζω στη μέση.
  • Τα βάζω σε μια κατσαρόλα γεμάτη κατά τα 2/3 με νερό και το αφήνω να βράσει.
  • Ρίχνω ½ κγ αλάτι, ανακατεύω και βάζω ένα- ένα τα κολοκυθάκια, μειώνω την ένταση σε μέτρια και τα αφήνω να βράσουν για 15 – 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως πάρα πολύ, να «κρατάνε».
  • Μόλις ετοιμαστούν τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και τα αφήνω να κρυώσουν λίγο.
  • Με ένα κουταλάκι του γλυκού αφήνοντας περιθώριο από τα άκρα τους αφαιρώ την ψίχα προσεκτικά να μην σπάσουν τα κολοκύθια.
  • Κόβω το στήθος του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια (καρέ).
  • Ζεσταίνω σε ένα τηγάνι 1 ΚΣ ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή ένταση, ρίχνω τα κομμάτια του κοτόπουλου, προσθέτω ½ κγ αλάτι και τα σοτάρω από όλες τις πλευρές μέχρι να αλλάξουν χρώμα (γίνεται πιο λευκό).
  • Κόβω σε κυβάκια 150 γρ από την πρόβεια γραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ και τη βάζω στο τηγάνι με το κοτόπουλο.
  • Ανακατεύω, το αφήνω να λιώσει το τυρί και το βγάζω από την εστία.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί ραντίζω με 1 ΣΚ ελαιόλαδο και λίγο νερό.
  • Τοποθετώ στη σειρά τα κολοκυθάκια και με ένα κουτάλι τα γεμίζω με το μείγμα του τηγανιού.
  • Τα πασπαλίζω από πάνω με μπόλικη τριμμένη κεφαλογραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ.
  • Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 586kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 41g | Fat: 44g | Saturated Fat: 18g | Cholesterol: 165mg | Sodium: 1197mg | Potassium: 823mg | Fiber: 2g | Sugar: 6g | Vitamin A: 919IU | Vitamin C: 37mg | Calcium: 483mg | Iron: 2mg