Βάζω στην εστία την κατσαρόλα σε μέτρια-δυνατή ένταση και ζεσταίνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο.
Σοτάρω το κρεμμύδι (ή τα φρέσκα κρεμμυδάκια), το καρότο, την πιπεριά και τα αφήνω για 10 λεπτά ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
Προσθέτω το ζωμό λαχανικών, τον αφήνω να ζεσταθεί (όχι να βράσει) και βγάζω την κατσαρόλα από την εστία.
Ρίχνω το κους-κους , αλάτι, πιπέρι, 2 ΚΣ κόλιανδρο, ανακατεύω και σκεπάζω με το καπάκι.
Αφήνω να απορροφήσει τα υγρά για περίπου 10 λεπτά (ανάλογα τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφει το κους-κους).
Όταν περάσει ο χρόνος με την κουτάλα ανακατεύω το κους-κους να γίνει σπυρωτό.
Προσθέτω το χυμό του λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, δοκιμάζω αν είναι εντάξει το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρω γαρνίροντας από πάνω με φρεσκοκομμένο κόλιανδρο.