Κόβω τα λαχανικά (κολοκυθάκια και καρότα) σε στικς στα 2 ή 4, τους βάζω ¼ κγ αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, ξύσμα από 1/4 λεμονιού, ½ ΚΣ ελαιόλαδο και τα ανακατεύω καλά.
Τα μεταφέρω σε λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνω στις αντιστάσεις στους 180*C.
Σε ένα μπολ φτιάχνω το μείγμα των μπαχαρικών βάζοντας τον κουρκουμά, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το κάρδαμο, το πιπερόκαμα, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτω το τζίντζερ, το σκόρδο, το χυμό του λάιμ και τα ενώνω όλα μαζί.
Αλείφω με αυτό ένα ένα όλα τα φιλέτα της γλώσσας και από τις δύο πλευρές, αφού πρώτα τα έχω πλύνει και τα έχω στραγγίξει καλά (στο σημείο αυτό μπορώ να τα αποθηκεύσω για έως 24 ώρες στο ψυγείο).
Σε ένα πιάτο απλώνω την τριμμένη φρυγανιά στην οποία απλώνω ένα ένα τα φιλέτα να καλυφθούν με αυτή και τινάζω να φύγει η περίσσεια.
Τα βάζω πάνω στα λαχανικά, τα ραντίζω όλα με 2 ΚΣ ελαιόλαδο και τα ψήνω στους 220*C στον αέρα για 25-30 λεπτά (όταν χρυσαφίσουν από τη μια πλευρά τα γυρίζω και από την άλλη προσεκτικά με μια σπάτουλα να μην διαλυθούν).
Τα σερβίρω γαρνίροντας με 2 ΚΣ φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και φέτες λεμονιού.