Go Back
+ servings

Αρωματικό κριθαράκι με ντοματίνια και καρύδα

Τα αρωματικά της Ανατολής δίνουν το ξεχωριστό άρωμα σε αυτό το κριθαράκι.
Τα μελωμένα ντοματίνια ενώνονται με το κριθαράκι, που γλυκαίνει από το γάλα καρύδας με τα κάσιους να δημιουργούν τραγανή υφή σε αυτό το διαφορετικό φαγητό που γίνεται σε λίγα λεπτά.
Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του και δημοσίευσε τη στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
κριθαράκι με ντοματίνια
κριθαράκι με ντοματίνια
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος35 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 4 Μερίδες
Θερμίδες: 694kcal

Εξοπλισμός

  • μεγάλο τηγάνι

Συστατικά

  • 350 γρ κριθαράκι μέτριο
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 ΚΣ σησαμέλαιο
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κγ κάρυ
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 1 κγ πιπερόκαμα ή ½ κγ μπούκοβο
  • 50 γρ κάσιους
  • 400 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 400 ml γάλα καρύδας 1 κονσέρβα
  • 1 ½ κγ αλάτι
  • 400 ml ζωμό λαχανικών

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω σε μέτρια-δυνατή ένταση 1 ΚΣ ελαιόλαδο με 1 ΣΚ σησαμέλαιο.
  • Σοτάρω το κρεμμύδι, τα κάσιους, το στικ της κανέλας για 5 λεπτά.
  • Προσθέτω το σκόρδο, το πιπερόκαμα, το κάρυ, την καυτερή πιπεριά (περασμένη με μια οδοντογλυφίδα για να την αφαιρέσω στο τέλος) αφήνω ½ λεπτό και ρίχνω τα ντοματίνια.
  • Χαμηλώνω την ένταση, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω για 10 λεπτά.
  • Συνεχίζω με το κριθαράκι, το γάλα καρύδας, το ζωμό, το αλάτι να σιγοβράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο των ζυμαρικών (για 10 λεπτά περίπου).
  • Αφαιρώ την καυτερή πιπεριά, την κανέλα και σερβίρω στα πιάτα.
  • Μπορώ να γαρνίρω με κάποιο σκληρό τυρί όπως παρμεζάνα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 694kcal | Carbohydrates: 81g | Protein: 17g | Fat: 35g | Saturated Fat: 21g | Sodium: 1316mg | Potassium: 769mg | Fiber: 5g | Sugar: 8g | Vitamin A: 902IU | Vitamin C: 26mg | Calcium: 67mg | Iron: 6mg