Αφήνω για 30 λεπτά το κρέας εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Το ταμπονάρω με απορροφητικό χαρτί και το κόβω σε φέτες πάχους 1,5 εκ. Κάθε φέτα την κόβω ξανά σε 2-3 λωρίδες.
Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με ½ κγ αλάτι και 1/8 κγ πιπέρι.
Ρίχνω μέσα στο μείγμα το κρέας σε δόσεις, ανακατεύω να καλυφθούν καλά τα κομμάτια με το αλεύρι και τα βάζω σε ένα σουρωτήρι, τα τινάζω να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω σε μέτρια-δυνατή ένταση 1 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω τα μανιτάρια. Τα αφήνω να μαλακώσουν, να εξατμιστούν τα υγρά τους και τα βγάζω σε ένα πιάτο.
Καθαρίζω το τηγάνι και στο ίδιο ζεσταίνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο με 1ΚΣ βούτυρο και σοτάρω το ψαρονέφρι που ρίχνω σε δόσεις (ώστε να καλυφθεί ο πάτος του σκεύους).
Χρειάζεται 1-1,5 λεπτό η κάθε πλευρά, τα βγάζω σε ένα πιάτο και συνεχίζω αλευρώνοντας και τηγανίζοντας τα υπόλοιπα.
Όταν ετοιμαστεί η τελευταία δόση, ρίχνω στο τηγάνι και το κρέας που είναι τηγανισμένο και τα σβήνω με το κρασί, αφήνοντας 5 λεπτά να εξατμιστεί.
Προσθέτω τα μανιτάρια, το τζίντζερ, το ζωμό και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Ρίχνω το χυμό του λεμονιού, την κάπαρη, ανακατεύω αφήνω για άλλα 2 λεπτά και βγάζω από την εστία.
Γαρνίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω μαζί με ρύζι ή ζυμαρικά.