Νοστιμότατη καραμέλα με μια αλμυρή πινελιά μόνο με 4 υλικά. Μπορεί να συνοδεύσει το παγωτό, το κέικ, σε γέμιση cupcakes, ακόμα και σε τούρτα. Οι επιλογές άπειρες και ο πειρασμός μεγάλος να μην αγγίξεις έστω λίγο απ' το βάζο να δοκιμάσεις. Εύκολη και γρήγορη αποθηκεύεται σε βαζάκι κι όταν την χρειαστείς είναι έτοιμη.
Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό και την ζάχαρη, ανακατεύω να υγρανθεί όλη και βάζω σε μέτρια – δυνατή φωτιά για . Αφήνω τη ζάχαρη να διαλυθεί, δεν ανακατεύω καθόλου, αφήνω να πάρει ένα καστανό χρώμα και να μυρίσει καραμέλα.
Είναι έτοιμη, κατεβάζω από τη φωτιά και ανακατεύοντας διαρκώς ρίχνω σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Προσοχή γιατί τότε θ’ αρχίσει να αφρίζει και να πετάγεται.
Συνεχίζω προσθέτοντας την βανίλια και τέλος το αλάτι. Ανακατεύω καλά και αφήνω να κρυώσει.