Go Back
+ servings

Ρολάκια πορτοκαλιού με ζάχαρη

Αφράτα ρολάκια πορτοκαλιού αρωματισμένα με πορτοκάλι και γεμιστά με ζάχαρη, τραγανά και αρωματικά.
Με Ιταλική προέλευση σαν τους δικούς μας λουκουμάδες στην πιο εκλεπτυσμένη μορφή τους και γεμιστά με ζάχαρη και φλούδα πορτοκαλιού.
Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του και δημοσίευσε τη στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
ρολάκια πορτοκαλιού  με ζάχαρη
ρολάκια πορτοκαλιού με ζάχαρη
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπ.
Χρόνος αναμονής1 Ωρ. 40 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 20 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 40 Κομμάτια
Θερμίδες: 97kcal

Εξοπλισμός

  • Κουζινομηχανή
  • Τηγάνι
  • 2 Ταψιά
  • Μπολάκι

Συστατικά

  • 560 γρ αλεύρι μαλακό
  • 2 κγ ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 ml γάλα ζεστό
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 8 γρ ξηρή μαγιά 1 φακελάκι ή 25 γρ φρέσκια μαγιά

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ ζάχαρη
  • 3 πορτοκάλια το ξύσμα
  • Λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες

  • Στο μπολ της κουζινομηχανής ρίχνω το ζεστό γάλα και μέσα του διαλύω την ξηρή μαγιά και 2 κγ ζάχαρη.
  • Προσθέτω 3-4 ΚΣ αλεύρι, ανακατεύω και αφήνω σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά (βγάζει φουσκάλες στην επιφάνεια).
  • Σε ένα μπολάκι φτιάχνω τη γέμιση ανακατεύοντας καλά 250 γρ ζάχαρη με το ξύσμα των 3 πορτοκαλιών μέχρι να μην υπάρχει λευκή ζάχαρη.
  • Βάζω το μπολ στην κουζινομηχανή με τον γάντζο και ενσωματώνω ένα ένα τα αυγά (επειδή ο γάντζος μπορεί να δυσκολεύεται να τα σπάσει μπορώ να τα χτυπήσω πρώτα σε ένα μπολάκι και τα ρίξω έπειτα στοκ κάδο).
  • Συνεχίζω με το αλεύρι ρίχνοντας το εναλλάξ με το λιωμένο βούτυρο και τελειώνοντας με το αλεύρι.
  • Αφήνω να ζυμωθεί καλά για 7 λεπτά (αν το ζυμώνω με τα χέρια συνεχίζω 3 λεπτά περισσότερο).
  • Λαδώνω το μπολ, τοποθετώ μέσα τη ζύμη την αλείφω και από πάνω με λίγο ελαιόλαδο, τη σκεπάζω και την αφήνω σε ζεστό σημείο να διπλασιάσει τον όγκο της ( το καλοκαίρι χρειάζεται 1 ώρα περίπου ενώ το χειμώνα το διπλάσιο χρόνο). Μπορώ να τη βάλω σε προθερμασμένο φούρνο στους 30*C να τον κλείσω αφήνοντας το φως ανοιχτό να διατηρεί τη θερμοκρασία και να βάλω εκεί τη ζύμη με το μπολ να φουσκώσει.
  • Όταν διπλασιαστεί, την ξεφουσκώνω με το χέρι μου, τη μοιράζω σε δύο ίσα μέρη και ανοίγω το πρώτο σε ορθογώνιο μεγέθους 25x40 εκ περίπου.
  • Απλώνω το μισό από το αρωματισμένο μείγμα της ζάχαρης με το πορτοκάλι αφήνοντας περιμετρικά 1 εκ.
  • Πιέζω απαλά με τη ράχη ενός κουταλιού τη ζάχαρη να κολλήσει στη ζύμη.
  • Με ένα πινέλο με νερό αλείφω περιμετρικά τη ζύμη για κολλήσει στη συνέχεια.
  • Τυλίγω τη ζύμη κατά μήκος της μεγάλης πλευράς της σε ρολό.
  • Το κόβω σε φέτες πλάτους 1 εκ και τις μεταφέρω μια μία πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
  • Σκεπάζω πάλι και αφήνω σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά.
  • Ζεσταίνω το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια-δυνατή ένταση και βάζω ένα ένα τα ρολά μέσα αφήνοντας τα για περίπου 3-3,5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Μόλις χρυσαφίσουν τα γυρίζω και από την άλλη πλευρά.
  • Όταν ετοιμαστούν τα στραγγίζω και τα βγάζω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί ένα ένα χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους γιατί θα κολλήσουν.
  • Πριν συνεχίσω στα επόμενα αφαιρώ τα υπολείμματα από τη ζάχαρη που έχει μείνει στο λάδι με ένα σουρωτήρι.
  • Τα σερβίρω ζεστά ή κρύα την ίδια μέρα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 97kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 2g | Fat: 2g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 11mg | Sodium: 15mg | Potassium: 46mg | Fiber: 1g | Sugar: 8g | Vitamin A: 75IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 15mg | Iron: 1mg