Κόβω τα κρεμμύδια σε ροδέλες και έπειτα στη μέση.
Βάζω σε δυνατή ένταση, στην εστία, ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (ή μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο) και ζεσταίνω το ελαιόλαδο που στραγγίζω από τη μια κονσέρβα Γαύρου Αιγαίου TRATA σε ελαιόλαδο.
Προσθέτω τα κρεμμύδια, τα αφήνω 3-4 λεπτά και ρίχνω το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, ανακατεύω καλά και τα αφήνω για 10 λεπτά.
Βάζω τη ζάχαρη και αφήνω για άλλα 30 λεπτά περίπου, να εξατμιστούν τα υγρά τους, μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα και να καραμελώσουν (ενδιάμεσα δεν ξεχνώ να ανακατεύω).
Τα βγάζω από την εστία και τα αφήνω να κρυώσουν.
Για τη ζύμη ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα ανακατεύω με το σύρμα.
Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα βάζω σταδιακά στα υγρά υλικά, αναδεύοντας στην αρχή με το σύρμα και στη συνέχεια με τα χέρια ή μια λεπτή ξύλινη κουτάλα.
Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγω σε ορθογώνιο σχήμα 25χ35 εκ.
Λαδώνω ελαφριά την ταρτιέρα και μεταφέρω τη ζύμη σε αυτή.
Πιέζω με τα δάχτυλά να ακουμπήσει καλά στον πάτο και στις γωνίες του σκεύους και κόβω με ένα μαχαίρι τη ζύμη που περισσεύει από τα τοιχία.
Γεμίζω την τάρτα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τα απλώνω ομοιόμορφα.
Τοποθετώ πάνω τους διαγώνια ρομβοειδώς τους Γαύρους Αιγαίου TRATA και γαρνίρω στις ενώσεις τους με κομμένες ροδέλες από ελιές καλαμών.
Βάζω την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C, στις αντιστάσεις για 45 περίπου λεπτά.
Τη βγάζω από το φούρνο, την αφήνω να κρυώσει για 10-15 λεπτά και αφαιρώ την ταρτιέρα.
Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω μαζί με δροσερό λευκό κρασί.