Πλένω και στραγγίζω τις ντομάτες.
Τις κόβω κάθετα στη μέση και αφαιρώ το κοτσάνι τους.
Τις απλώνω στο ταψί με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω.
Πασπαλίζω με το αλάτι
Σκεπάζω το ταψί με βαμβακερό τούλι και το στερεώνω με μανταλάκια.
Βγάζω το ταψί στον ήλιο και αφήνω για 3 – 4 μέρες.
Όταν ξεραθούν και αποβάλουν την υγρασία τους οι ντομάτες τις γυρίζω κι από την άλλη πλευρά.
Τις βάζω σε γυάλινο βαζάκι (250ml), τις συμπιέζω και γεμίζω με ελαιόλαδο να τις σκεπάζει.
Αν θέλω μπορώ να τις αρωματίσω με φύλλα δάφνης, δεντρολίβανο, ή κάππαρη προαιρετικά.
Φυλάω σε δροσερό μέρος (μέσα σε ντουλάπι) για όλη τη χρονιά.
Το ελαιόλαδο μπορώ να το χρησιμοποιήσω κι αυτό στις συνταγές ή σε σαλάτες.