Για τις κρέπες χτυπάω σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνω το γάλα.
Αναμιγνύω σε άλλο μπολ το αλεύρι με το κακάο και το μέικιν πάουντερ και τα προσθέτω στο μείγμα των αυγών.
Τέλος βάζω 1 ΚΣ λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω.
Ζεσταίνω 1 κγ βούτυρο σε μεγάλο ίσιας επιφάνειας τηγάνι (με διάμετρο βάσης περίπου 20 εκ) σε μέτρια φωτιά και ρίχνω 1 – ½ scoop παγωτού από το μείγμα.
Περιστρέφω το τηγάνι να απλώσει το μείγμα και να καλύψει όλη την βάση του τηγανιού.
Αφήνω να ψηθεί κι όταν εμφανιστούν στην επιφάνεια της κρέπας μικρές φουσκάλες σημαίνει ότι είναι έτοιμες και πρέπει να τις γυρίζω κι από την άλλη πλευρά.
Για να τις γυρίζω αρχικά με μια ξύλινη σπάτουλα ξεκολλάω λίγο την κρέπα κι ανάλογα είτε την γυρίζω με την ίδια σπάτουλα είτε με ένα καπάκι (όσο πιο παχιά είναι η κρέπα τόσο πιο εύκολα γυρίζει).
Μόλις ψηθεί κι από την άλλη πλευρά (θέλει το μισό χρόνο από πριν) την βάζω σε ένα πιάτο να κρυώνει και συνεχίζω με τις υπόλοιπες.
Το μείγμα φτιάχνει περίπου 8 κρέπες.
Όταν κρυώσουν βάζω 4 κρέπες την μια πάνω από την άλλη σε ξύλο κοπής και με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι τις κόβω σε λωρίδες πλάτους περίπου 8 χιλ.
Τις ανακατεύω να ξεκολλήσουν μεταξύ τους, να δημιουργηθεί μια όψη όπως τα μακαρόνια και σερβίρω στο πιάτο.
Για να τις γαρνίρω ζεσταίνω ίση ποσότητα με την λευκή κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος και την ανακατεύω μαζί με την σοκολάτα να λιώσει. Ραντίζω τις κρέπες με την γκανάζ.
Συνεχίζω με την πραλίνα φουντουκιού και πασπαλίζω από πάνω με αμύγδαλα και θρυμματισμένα μπισκότα.
Τέλος βάζω μια μπάλα παγωτό βανίλια και σερβίρω αμέσως.