Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το στίκ βανίλιας αφού πρώτα το σχίσω βάζω τα σποράκια του όπως και το στίκ μέσα.
Τα βάζω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας απαλά.
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζω τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά.
Μόλις ζεσταθεί αρκετά το μίγμα (πριν βράσει) διαλύω μέσα του το γάλα σκόνη και στη συνέχεια τα φύλλα ζελατίνης αφού πρώτα τα έχω στραγγίξει καλά από το νερό.
Λίγο πριν βράσει το μίγμα, κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτω το μέλι και το αλάτι και ανακατεύω ελαφριά να διαλυθούν.
Μεταφέρω το μίγμα στο σκεύος με το οποίο θα το αποθηκεύσω στην κατάψυξη και αφού πρώτα το περάσω από ένα σουρωτήρι το αφήνω σε δροσερό μέρος να κρυώσει.
Έπειτα σκεπάζω το σκεύος με καπάκι, αν έχει, διαφορετικά με μια μεμβράνη και το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
Όταν περάσουν 3 ώρες και το παγωτό έχει αρχίσει να στερεοποιείται καλύπτω ακουμπώντας πάνω στην επιφάνεια του λαδόκολλα.
Όταν θέλω να σερβίρω το παγωτό φτιάχνω την επικάλυψη σοκολάτας βάζοντας σε ένα μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το λάδι καρύδας και τα ζεσταίνω στο φούρνο μικροκυμμάτων (ή σε μπέν μαρί) να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα και το ραντίζω πάνω από το παγωτό μου.
Αφήνω ένα λεπτό να στεγνώσει και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και …δαγκώνω!