Καθαρίζω, πλένω τα ψάρια.
Ανοίγω την κοιλιά τους και ρίχνω από ½ πρέζα αλάτι, ρίγανη, τζίντζερ ξυσμένο και ξύσμα λεμονιού.
Τα ραντίζω με το χυμό ½ λεμονιού, τα σκεπάζω και τα βάζω στο ψυγείο.
Για τη σάλτσα σοτάρω στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι να μαραθεί για 2 λεπτά, ρίχνω το σκόρδο, τα σβήνω με κρασί και προσθέτω την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και τον μαϊντανό.
Τα αφήνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να βράζουν για 15 λεπτά.
Αλείφω με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο τις ροδέλες πατάτας και ραντίζω με αλάτι.
Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, στρώνω τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα καρότα.
Από πάνω πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 2 ΚΣ ελαιόλαδο και το 1/3 της σάλτσας.
Ραντίζω με λίγο νερό και τα βάζω στο φούρνο στους 200*C για 1 ώρα και 20 – 30 λεπτά, να έχουν σχεδόν ψηθεί οι πατάτες.
Βγάζω από το φούρνο, τοποθετώ πάνω τους τα ψάρια και τα σκεπάζω με την υπόλοιπη σάλτσα.
Ρίχνω πάλι λίγο ελαιόλαδο, συμπληρώνω με νερό στο ταψί και τα βάζω πάλι στο φούρνο στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 30 λεπτά, με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο το ταψί.
10 λεπτά πριν ετοιμαστεί, βγάζω το αλουμινόχαρτο.
Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω αμέσως.