Βάζω τις πατάτες σε μια μέτρια κατσαρόλα, τις σκεπάζω με νερό και τις βάζω να βράσουν σε μέτρια ένταση για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν.
Τις στραγγίζω και γεμίζω την κατσαρόλα με κρύο νερό το οποίο αλλάζω 2-3 φορές και τις αφήνω να κρυώσουν.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζω τα αυγά να χωράνε στον πάτο και γεμίζω με νερό κρύο.
Τα βάζω σε χαμηλή ένταση και τα αφήνω να βράσουν χωρίς να αναπηδάνε για 10 λεπτά.
Τα στραγγίζω, βάζω με κρύο νερό το οποίο αλλάζω 2-3 φορές και τα αφήνω να κρυώσουν.
Ξεφλουδίζω εύκολα τις πατάτες τραβώντας την φλούδα τους, τις κόβω σε καρέ (τετράγωνα κομμάτια) 1 ½ εκ περίπου και τις ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το άνηθο, το σέλινο, το μαρούλι, το ξύδι, τη κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την πάπρικα και ανακατεύω πολύ καλά.
Δοκιμάζω αν είναι εντάξει στο αλάτι και αν θέλω το διορθώνω.
Κόβω τα 4 αυγά καρέ, τα ρίχνω στο μπολ και ανακατεύω για τελευταία φορά.
Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά και να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρω τη σαλάτα ισιώνοντας την επιφάνεια της με τη ράχη ενός κουταλιού, κόβω σε φέτες το τελευταίο αυγό και το γαρνίρω πάνω στη σαλάτα μαζί με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και έξτρα πάπρικα.