Go Back
+ servings

Εύκολη πατατοσαλάτα με αυγά

Εύκολη δροσερή πατατοσαλάτα με αυγά και μυρωδικά για το τραπέζι της Πρωτομαγιάς.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα φτιάχνοντας την νόστιμη και εύκολη σαλάτα που θα συνοδεύσει τα φαγητά στο τραπέζι μας.
Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του στο Facebook ή στο Instagram με hashtag #paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
Πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ μπορείς να τα βρεις στο PAXXISHOP
Εύκολη πατατοσαλάτα με αυγά
Εύκολη πατατοσαλάτα με αυγά
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 5 Λεπ.
Πιάτο: Σαλάτα
Μερίδες: 10 Μερίδες
Θερμίδες: 310kcal

Συστατικά

  • 5 μεγάλες πατάτες 1200 γρ
  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 ΚΣ σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 ΚΣ μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 3 ΚΣ ξύδι λευκό
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ μαγιονέζα κανονική ή ελαφριά
  • 1 ½ ΚΣ μουστάρδα Dijon
  • 1 κγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κγ αλάτι
  • 2 πρέζες πιπέρι

Οδηγίες

  • Βάζω τις πατάτες σε μια μέτρια κατσαρόλα, τις σκεπάζω με νερό και τις βάζω να βράσουν σε μέτρια ένταση για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν.
  • Τις στραγγίζω και γεμίζω την κατσαρόλα με κρύο νερό το οποίο αλλάζω 2-3 φορές και τις αφήνω να κρυώσουν.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζω τα αυγά να χωράνε στον πάτο και γεμίζω με νερό κρύο.
  • Τα βάζω σε χαμηλή ένταση και τα αφήνω να βράσουν χωρίς να αναπηδάνε για 10 λεπτά.
  • Τα στραγγίζω, βάζω με κρύο νερό το οποίο αλλάζω 2-3 φορές και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Ξεφλουδίζω εύκολα τις πατάτες τραβώντας την φλούδα τους, τις κόβω σε καρέ (τετράγωνα κομμάτια) 1 ½ εκ περίπου και τις ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το άνηθο, το σέλινο, το μαρούλι, το ξύδι, τη κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την πάπρικα και ανακατεύω πολύ καλά.
  • Δοκιμάζω αν είναι εντάξει στο αλάτι και αν θέλω το διορθώνω.
  • Κόβω τα 4 αυγά καρέ, τα ρίχνω στο μπολ και ανακατεύω για τελευταία φορά.
  • Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά και να ενωθούν τα υλικά.
  • Σερβίρω τη σαλάτα ισιώνοντας την επιφάνεια της με τη ράχη ενός κουταλιού, κόβω σε φέτες το τελευταίο αυγό και το γαρνίρω πάνω στη σαλάτα μαζί με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και έξτρα πάπρικα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 310kcal | Carbohydrates: 23g | Protein: 6g | Fat: 22g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 107mg | Sodium: 433mg | Potassium: 588mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 464IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 42mg | Iron: 1mg