Go Back
+ servings

Πίτα χωρίς φύλλο με πιπεριές φλωρίνης

Ορεκτικό στο τραπέζι ή μεζεδάκι με τη ρακί, αυτή η διαφορετική «πίτα» χωρίς φύλλο με πιπεριές Φλωρίνης φλερτάρει με τις αντιθέσεις.
Γλυκιά και αλμυρή, ζεστή και κρύα, απαλή και τραγανή, κόκκινη και λευκή, τα συνδυάζει όλα στον Μεσογειακό χαρακτήρα της.
Γλυκές πιπεριές που λιώνουν στο στόμα με αλμυρή γέμιση φέτας ΔΩΔΩΝΗΣ που ξαφνιάζουν οι γλυκές σταφίδες μέσα της και πάνω της το δροσερό αρωματισμένο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό Κλασικό με τα τραγανά κουκουνάρια να την απογειώνουν!
Το αποτέλεσμα ταιριάζει στις γεύσεις μας τώρα που ο καιρός ανοίγει.
Πίτα χωρίς φύλλο με πιπεριές φλωρίνης
 
Πίτα χωρίς φύλλο με πιπεριές φλωρίνης υλικά
 
 
Πίτα χωρίς φύλλο με πιπεριές φλωρίνης
Εκτύπωση Συνταγής
3.67 from 12 votes
Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ.
Πιάτο: Συνοδευτικό
Μερίδες: 9 Κομμάτια
Θερμίδες: 165kcal

Εξοπλισμός

  • Πυρίμαχο ταψί 23 εκ διάμετρου

Συστατικά

  • 8 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και αποφλοιωμένες
  • Λίγο ελαιόλαδο

Γέμιση:

  • 250 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ θρυμματισμένη
  • 3 ΚΣ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό Κλασικό
  • 3 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 ΚΣ δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ΚΣ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2/3 ΚΣ ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 40 γρ σταφίδες

Γαρνίρισμα:

  • 2 ΚΣ γεμάτες γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό Κλασικό
  • ½ ΚΣ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 ΚΣ κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • ½ λεμονιού το ξύσμα
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο

Οδηγίες

  • Βγάζω από το βαζάκι τις πιπεριές Φλωρίνης και τις στραγγίζω καλά σε ένα σουρωτήρι.
  • Σε ένα μπολ θρυμματίζω τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ και με ένα πιρούνι τη λιώνω. Προσθέτω το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύω.
  • Βάζω όλα τα μυρωδικά δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, πιπέρι, κρεμμύδι, σκόρδο, σταφίδες και τα ενώνω καλά.
  • Σε ένα ταψί αλείφω με ελαιόλαδο και παίρνω μια μια τις πιπεριές, τις κόβω στα δύο και τις απλώνω ακτινωτά δημιουργώντας κύκλο (από το κέντρο την μύτη προς την περίμετρο).
  • Βάζω πάνω τους τη γέμιση με τη φέτα αφήνοντας 1 εκ από την περίμετρο και γυρίζω τις άκρες από τις πιπεριές να την καλύψουν.
  • Καλύπτω με τον ίδιο τρόπο με τις πιπεριές και στρέφω τις άκρες προς τα κάτω να αγκαλιάσουν τη γέμιση.
  • Τις ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνω στο φούρνο, στους 180*C στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.
  • Φτιάχνω τη γαρνιτούρα βάζοντας σε ένα μπολάκι το γιαούρτι, το δυόσμο, το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ανακατεύω απαλά.
  • Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζω σε χαμηλή ένταση το κουκουνάρι ανακατεύοντας το.
  • Βγάζω από το φούρνο τις πιπεριές, γαρνίρω στη μέση με το μείγμα του κρύου γιαουρτιού και πασπαλίζω τα κουκουνάρια.
  • Ραντίζω με λίγο φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρω αμέσως.

· Η συνταγή έγινε σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 165kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 5g | Fat: 13g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 26mg | Sodium: 366mg | Potassium: 87mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 13mg | Calcium: 159mg | Iron: 1mg