Go Back
+ servings

Παγωτό γρανίτα βερίκοκο

Μυρωδάτο, γρανιτένιο και πολύ δροσιστικό μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Γλυκό και παγωμένο ιδανικό για τις ζεστές μέρες που έρχονται.
Παγωτό γρανίτα βερίκοκο
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπ.
Χρόνος ψύξης4 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος4 Ωρ. 20 Λεπ.
Πιάτο: παγωτό
Μερίδες: 5 Μπάλες
Θερμίδες: 380kcal

Συστατικά

  • 8 χουρμάδες
  • 120 ml βραστό νερό
  • 4 – 5 βερίκοκα σε κομμάτια
  • 3 κ. γ. μέλι
  • 120 ml φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 60 ml γάλα

Οδηγίες

  • Βάζω στο μπλέντερ τους χουρμάδες με το βραστό νερό και τα αφήνω για 15 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Βάζω ωστόσο σε ένα κατσαρολάκι τα βερίκοκα μαζί με το μέλι και τα βράζω σε μέτρια – υψηλή φωτιά ανακατεύοντας να μην κολλήσουν για περίπου 10 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν αρκετά και έχουν σχεδόν πολτοποιηθεί, τα βγάζω από τη φωτιά, τα βάζω σε ένα πιάτο και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Προσθέτω τα κρύα βερίκοκα στο μπλέντερ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα χτυπώντας τα όλα μαζί δυνατά να λιώσουν.
  • Ρίχνω το μίγμα σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο, το σκεπάζω και το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 – 4 ώρες.
  • Πριν σερβίρω βγάζω το παγωτό 10 λεπτά να μαλακώσει.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 380kcal | Carbohydrates: 90g | Protein: 6g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 6mg | Sodium: 36mg | Potassium: 1049mg | Fiber: 7g | Sugar: 79g | Vitamin A: 3034IU | Vitamin C: 74mg | Calcium: 121mg | Iron: 1mg