Για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια-χαμηλή φωτιά και αφήνω να βράσει για 10 λεπτά. Λίγο πριν το βγάλω ρίχνω το ανθόνερο, ανακατεύω και βγάζω από τη φωτιά. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
Στο μούλτι ρίχνω τα αμύγδαλα (σε δόσεις) και τα θρυμματίζω, χωρίς όμως να γίνουν πούδρα-σκόνη.
Τα βάζω σε ένα μπολ και προσθέτω σταδιακά το σιρόπι (σε 2-3 δόσεις) ανακατεύοντας να γίνει το μείγμα υγρό κολλώδες να μπορεί να πλαστεί (ίσως περισσέψει λίγο σιρόπι).
Βάζω το μπολ στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες.
Το βγάζω από το ψυγείο και παίρνοντας μείγμα με ένα κουταλάκι του γλυκού πλάθω πρώτα σε κώνο και έπειτα στρογγυλεύω την περίμετρο και την κορυφή του. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Τα βάζω σε μια πιατέλα και τα αφήνω είτε σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες (αν δεν υπάρχει υγρασία στον χώρο) είτε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες.
Σε ένα μπολάκι βάζω την άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη) και ένα ένα τα αχλαδάκια τα βουτάω μέσα σε αυτή να καλυφθούν εξωτερικά και η βάση τους, πιέζοντας την στην επιφάνεια για να μπορέσει να κολλήσει.
Τοποθετώ από ένα γαρύφαλλο στην κορυφή και συνεχίζω με τα υπόλοιπα.
Αφού τα ολοκληρώσω, τα βάζω σε χάρτινα κυπελάκια και τα φυλάω σε κλειστά αεροστεγώς κουτιά.