- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω όλα τα υγρά υλικά, το νερό, το ελαιόλαδο και τη ρακή, ανακατεύω. 
- Αναμιγνύω το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα των υγρών μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και τα τοιχία. 
- Παίρνω τα 2/3 της ζύμης και το ανοίγω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε διάμετρο που να καλύπτει την διάμετρο και τα τοιχία του ταψιού (37 εκ). 
- Αλείφω το ταψί (25 εκ διαμέτρου) με ελαιόλαδο και μεταφέρω σ αυτό τη ζύμη. Φροντίζω να ακουμπήσει καλά στον πάτο και περιμετρικά. Κόβω όση περισσεύει από τα τοιχία. 
- Ξεκινάω να βάζω σε στρώσεις τα υλικά, πρώτα οι πατάτες αφού πρώτα τις ραντίσω με αλεύρι και αλάτι, έπειτα τα τυριά (ξινή και γλυκιά μυζήθρα), ο δυόσμος 1 ΚΣ, τα κολοκυθάκια που κι αυτά τα πασπαλίζω με αλεύρι και αλάτι και πάλι τα τυριά κι ο δυόσμος. 
- Επαναλαμβάνω τις στρώσεις άλλη μια φορά. 
- (πατάτες-τυριά-δυόσμος-κολοκυθάκια-τυριά-δυόσμος-πατάτες-τυριά-δυόσμος- κολοκυθάκια-τυριά-δυόσμος). 
- Τελειώνοντας τη γέμιση ραντίζω με 100 ml ελαιόλαδο. 
- Γυρίζω προς τα μέσα τη ζύμη που περισσεύει να σκεπάσει τη γέμιση. 
- Ανοίγω όμοια τη ζύμη που περίσσεψε και σκεπάζω την πίτα. Κόβω όση περισσεύει από τα τοιχία. 
- Γυρίζω περιμετρικά τη ζύμη να κλείσει σαν πακέτο η πίτα. 
- Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με σουσάμι. 
- Κόβω τα κομμάτια τις πίτας με ένα κοφτερό μαχαίρι. 
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15 – 20 λεπτά, η πίτα θα πάρει ελαφρό χρώμα. 
- Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω ζεστή ή κρύα.