Το παγωτό των παιδικών μου χρόνων: Παρφέ παγωτό σοκολάτας, μαμαδίστικο, βελούδινο που λιώνει στο στόμα αφήνοντας στον ουρανίσκο απολαυστική σοκολατένια γεύση.
Λιώνω στο μπεν-μαρί την κουβερτούρα και την αφήνω να κρυώσει λίγο.
Πάλι με το μίξερ χτυπάω την φυτική σαντιγί να αφρατέψει.
Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα, την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω.
Συνεχίζω με τους κρόκους, την πραλίνα φουντουκιού και το εβαπορέ.
Τέλος ενσωματώνω την μαρέγκα απαλά με μια μαρίζ.
Βάζω σε φόρμα στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες.
ΤΙΠ:
Για να παστεριώσουμε τα αυγά κάνουμε όλη τη διαδικασία πάνω σε μπεν-μαρί. Στο τέλος Βγάζουμε από το μπεν-μαρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει το μίγμα. Συνεχίζουμε στην ψύξη κανονικά.