Go Back
+ servings

Pancakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού

Pancakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού για να ξεκινήσει με γλυκό πρωινό η πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη!


Κι επειδή μόνο ένα pancake ίσον κανένα, φτιάχνω πύργο για φουλ απόλαυση.
Pancakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού
Pancakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού
Εκτύπωση Συνταγής
4.16 from 20 votes
Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπ.
Χρόνος Αναμονής4 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος20 Λεπ.
Πιάτο: Πρωινό
Μερίδες: 6 Pancakes
Θερμίδες: 262kcal

Συστατικά

  • 235 γρ αλεύρι
  • 3 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 4 ΚΣ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 280 ml γάλα
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • λίγο βούτυρο για επάλειψη
  • πραλίνα φουντουκιού για την γέμιση και για γαρνίρισμα
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα προαιρετικά

Οδηγίες

  • Σχεδιάζω κύκλους 6 εκ στη λαδόκολλα και την γυρίζω ανάποδα.
  • Γεμίζω τους κύκλους με μια γερή δόση πραλίνας και τα βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες (ή όλη τη νύχτα).
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνω τα υγρά υλικά, το αυγό, το γάλα και τη βανίλια, τα ανακατεύω. Προσθέτω και τα στερεά υλικά.
  • Βάζω ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφω με λίγο βούτυρο. Ρίχνω 1 scoop από το μίγμα, βγάζω από την κατάψυξη τους παγωμένους κύκλους πραλίνας και με τη βοήθεια μια σπάτουλας παίρνω έναν, τον βάζω στη μέση του pancake και σκεπάζω με λίγο μίγμα. Μόλις βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια γυρίζω κι από την άλλη πλευρά.
  • Σερβίρω αμέσως, γαρνίροντας από πάνω με πραλίνα και άχνη ζάχαρη.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 262kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 7g | Fat: 5g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 32mg | Sodium: 44mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 115IU | Calcium: 180mg | Iron: 3mg