Go Back
+ servings

Χοιρινό πρασοσέλινο με αυγολέμονο στην κατσαρόλα

Κορυφαίο φαγητό το χοιρινό πρασοσέλινο με αυγολέμονο στην κατσαρόλα γίνεται λουκούμι, το κρέας λιώνει στο στόμα, με φρέσκο ψωμάκι να βουτάει στην σάλτσα και τα βραστά χορταρικά συνθέτουν ένα πλήρες γεύμα.

Λεμονάτο με ποικιλία γεύσεων αποτελεί ιδανική λύση για Κυριακάτικο φαγητό που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.
Χοιρινό πρασοσέλινο με αυγολέμονο στην κατσαρόλα
Χοιρινό πρασοσέλινο με αυγολέμονο στην κατσαρόλα
Εκτύπωση Συνταγής
4.60 from 5 votes
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος1 Ωρ. 20 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 50 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 8 Άτομα
Θερμίδες: 353kcal

Συστατικά

  • 1,5 κιλό χοιρινό σπάλα χωρίς το κόκκαλο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ σελινόριζα σε κομμάτια
  • 2 πράσα χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 1 ½ χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουρ

Οδηγίες

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνω 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ρίχνω το κρέας σε κομμάτια (αφού πρώτα το έχω ταμπονάρει με χαρτί κουζίνας για να είναι στεγνό από νερό).
  • Όταν αλλάξει το χρώμα του, γυρίζω τα κομμάτια κι από την άλλη πλευρά (περίπου 7 -10 λεπτά). Το βγάζω σε πιατέλα.
  • Στην ίδια κατσαρόλα βάζω 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και σοτάρω το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για ένα λεπτό. Προσθέτω το κρέας, τη σελινόριζα, το αλάτι, το πιπέρι και γεμίζω με βραστό νερό( αφήνω 1 -1,5 εκ. να μην σκεπάζει το κρέας).
  • Μόλις βράσει, χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζω με το καπάκι (αφήνω μια μικρή εσοχή να βγαίνει λίγο ο ατμός) για περίπου 1 ώρα (αν χρειαστεί ενδιάμεσα συμπληρώνω λίγο βραστό νερό).
  • Όταν περάσει η ώρα και το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, ανοίγω το καπάκι, ρίχνω μέσα το πράσο και το σέλινο, σκεπάζω πάλι και αφήνω για περίπου 20 λεπτά (μόλις τα κοτσάνια μαλακώσουν είναι έτοιμο) και κατεβάζω από την εστία.
  • Ανοίγω το καπάκι και αφήνω 10 λεπτά το φαγητό να κρυώσει ελαφρά.
  • Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτω σταδιακά και το χυμό λεμονιού.
  • Παίρνω δυο κουταλιές με την κουτάλα (μεγάλη της σούπας) και προσθέτω σταδιακά (λίγο-λίγο) από το ζωμό του φαγητού στο αυγολέμονο. Έπειτα επιστρέφω όλο το μείγμα του μπολ, σε δόσεις στην κατσαρόλα, διάσπαρτα ανακινώντας την απαλά να ενσωματωθεί.
  • Βάζω την κατσαρόλα πίσω στη φωτιά (μέτρια ένταση) και αφού διαλύσω σε ένα μικρό μπολάκι το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνω στην κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση, τη βγάζω από τη φωτιά.
  • Σερβίρω αμέσως μαζί με φρέσκο ψωμί.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 353kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 38g | Fat: 17g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 153mg | Sodium: 333mg | Potassium: 864mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 498IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 71mg | Iron: 3mg