Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με την μισή ποσότητα (240ml) της κρέμας γάλακτος και τη ζάχαρη, ανακατεύω απαλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζω από τη φωτιά.
Σε μπολ χτυπάω τους κρόκους και ρίχνω 1 κουταλιά με την κουτάλα της σούπας από το μείγμα γάλατος της κατσαρόλας, επιστρέφω όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και το βάζω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας απαλά μέχρι να βράσει και να γίνει κρεμώδες (να στέκεται στην ράχη της κουτάλας).
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το εκχύλισμα βανίλιας με το σύρμα και προσθέτω την κρέμα της κατσαρόλας ενώνοντας τα.
Το ρίχνω σε φόρμα (όσο πιο μεγάλη τόσο πιο γρήγορα θα ψυχθεί) και ανά μια ώρα το βγάζω από την κατάψυξη, ανακατεύω καλά (να σπάσουν οι κρύσταλλοι)και το βάζω πάλι πίσω στην ψύξη.
Σε κατσαρολάκι στραγγίζω το σιρόπι από τα κεράσια και διαλύω μέσα τους το κορν φλάουρ. Το βάζω σε χαμηλή φωτιά, να ζεσταθεί, ανακατεύω απαλά και μόλις ζεσταθεί (πριν βράσει), το κατεβάζω από τη φωτιά και το ρίχνω στο μπολ με τα κεράσια, αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν το παγωτό στην κατάψυξη θα έχει στερεοποιηθεί, ανακατεύω τελευταία φορά, ρίχνω το σιρόπι με τα κεράσια, αναμιγνύω απαλά να μοιραστούν διάσπαρτα τα κεράσια (όχι να ενωθεί το σιρόπι με το παγωτό)και το επιστέφω πίσω στην ψύξη που το αφήνω όλη τη νύχτα.