Χωρίζω τα αυγά τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180*C και στρώνω λαδόκολλα σε ταψί 20x20 εκ.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη, να λιώσει και να πάρει απαλό κίτρινο χρώμα. Προσθέτω το μίγμα του αλευριού και το κονιάκ.
Αφού βρέξω τις σταφίδες με 1 ΚΣ κονιάκ, τις πασπαλίζω και με 1 ΚΣ αλεύρι και ανακατεύω.
Ενσωματώνω απαλά τη μαρέγκα στο μείγμα με τη μαρίζ.
Προσθέτω στο μίγμα του μίξερ τα αμύγδαλα και τις σταφίδες ενσωματώνοντας τα καλά να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μίγμα.
Ρίχνω το μίγμα στο ταψί και το απλώνω σε ίδιο πάχος περίπου 1 εκ.
Ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί όπως ένα κέικ (να είναι αφράτο και η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή).
Τα βγάζω από το φούρνο τα αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και μειώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160* C στον αέρα αυτή τη φορά.
Κόβω το μίγμα σε κάθετες ράβδους πλάτους 1 εκ, τις γυρίζω στο πλάι (από την άψητη πλευρά) και τα κόβω ανά 4 – 5 εκ διαγώνια.
Τα απλώνω σε μεγαλύτερο ταψί με την άψητη πλευρά προς τα πάνω και τα ψήνω για άλλα 10 – 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα.
Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω πάνω στο ταψί να κρυώσουν.
Τα αποθηκεύω σε καλά κλειστό δοχείο.