Σε ένα τηγάνι σε μέτρια-δυνατή ένταση ζεσταίνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Μόλις αλλάξουν χρώμα είναι έτοιμες και τις βγάζω σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι συνεχίζω και σοτάρω τις ολόκληρες γαρίδες με τον ίδιο τρόπο που θα τις κρατήσω χωριστά για γαρνίρισμα.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-δυνατή ένταση ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 1 λεπτό.
Προσθέτω το σκόρδο, το πλιγούρι και τα ανακατεύω να λαδωθούν.
Βάζω και το τριμμένο καρότο και το αφήνω για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνω τις ντομάτες, 2 ΚΣ MAGGI MARKETPLACE ζωμό λαχανικών, 2 ΚΣ ελαιόλαδο, το πιπέρι, το κύμινο και 250 ml βραστό νερό.
Όταν αρχίσει να βράζει, μειώνω την ένταση με μέτρια χαμηλή, μισοσκεπάζω με το καπάκι και αφήνω το φαγητό να σιγοβράζει για 15 λεπτά.
Ανά διαστήματα ελέγχω προσθέτοντας βραστό νερό σταδιακά και ανακατεύω.
Αφού περάσει η ώρα, το πλιγούρι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνω τα τριμμένα κολοκυθάκια, το μαϊντανό, το βραστό νερό αν χρειάζεται και αφήνω για άλλα 10 λεπτά.
Αφού το πλιγούρι είναι έτοιμο βάζω στην κατσαρόλα τις γαρίδες, το χυμό λεμονιού ανακατεύω για τελευταία φορά, δοκιμάζω αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι, αφήνω ακόμα για 2 λεπτά και αποσύρω από την εστία.
Σερβίρω και γαρνίροντας με τις ολόκληρες γαρίδες, λίγο χοντροκομμένο μαϊντανό και λεπτές φέτες λεμονιού.