Πρώτα φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, την κανέλα, τον γλυκάνισο, τα γαρύφαλλα και το νερό.
Αφού αρχίσει να βράζει το αφήνω για 2 λεπτά ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη.
Βγάζω από την εστία και αφαιρώ να αρωματικά (την κανέλα, το γλυκάνισο και τα γαρύφαλλα).
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω σε μέτρια ένταση το ελαιόλαδο και ραντίζω σταδιακά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας.
Το σιμιγδάλι θα απορροφά το ελαιόλαδο και θα γίνει σαν πάστα, αφήνω 2 λεπτά να καβουρδιστεί και προσθέτω την καρύδα.
Προσεκτικά γιατί πιτσιλάει, ρίχνω λίγο-λίγο το ζεστό σιρόπι και συνεχίζω το ανακάτεμα με την κουτάλα «ξύνοντας» τον πάτο της κατσαρόλας για να μην κολλήσει.
Χαμηλώνω της ένταση της εστίας και βάζω το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, αναδεύοντας μέχρι να «δέσει» και να γίνει κρεμμώδες το μείγμα.
Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτω τα φρουί γλασέ, τα ανακατεύω να μοιραστούν ομοιόμορφα στο χαλβά, σκεπάζω με ένα απορροφητικό χαρτί, με το καπάκι από πάνω και αφήνω για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
Αλείφω με νερό μια φόρμα του κέικ και ρίχνω μέσα το χαλβά ισιώνοντας την επιφάνεια του.
Αφήνω να κρυώσει τελείως το μείγμα πριν το αναποδογυρίσω στην πιατέλα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.