Μετά από ένα γεμάτο δείπνο, με πολλά πιάτα και φυσικά πολλά γλυκά χρειαζόμαστε ένα ελαφρύ γλυκό για να κλείσουμε την βραδιά μας. Γιαουρτένιο γλυκό με απαλή γεύση ανανά και τραγανά αμύγδαλα είναι ιδανικό να καθαρίσει τον ουρανίσκο μας. Δροσερό και ανοιξιάτικο.
Διαλύω το ζελέ ανανά σε 480 ml ζεστό νερό. Μόλις διαλυθεί όλο προσθέτω 240 ml κρύο σιρόπι ανανά( από την κονσέρβα) και 480 ml κρύο νερό, ανακατεύοντας καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι με το σύρμα να μαλακώσει και ρίχνω μέσα το ζελέ ανανά.
Αφού βρέξω και στραγγίξω το πυρέξ ή το ταψί με νερό, βάζω μέσα το μίγμα και το βάζω στο ψυγείο. Όταν περάσουν 10 - 15 λεπτά προσθέτω 2 φέτες ανανά που έχω κόψει κομματάκια. Αφήνω στο ψυγείο για άλλα 15 – 20 λεπτά.
Φτιάνω το ζελέ λεμόνι βάζοντας σε ένα μπολ τη σκόνη και διαλύοντας την σε 240 ml ζεστό νερό. Προσθέτω άλλα 360 ml κρύο νερό ανακατεύω καλά και ρίχνω προσεκτικά το ζελέ με μια κουτάλα βαθιά πάνω από το μίγμα γιαουρτιού.
Βάζω μέσα τις ροδέλες ανανά και πασπαλίζω με τα αμύγδαλα.
Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο προσεκτικά να παγώσει καλά για 4 – 5 ώρες.