Go Back
+ servings

Πασχαλινό αρνί με λεμονάτες πατάτες στο φούρνο

Αναστάσιμο τραπέζι χωρίς αρνί, δεν γίνεται. Στην πιο απλή εκδοχή του, το αρνί ψήνεται στο φούρνο μαζί με ζουμερές λεμονάτες πατάτες που παίρνουν όλη τη γλύκα από το κρέας
Πασχαλινό αρνί με λεμονάτες πατάτες στο φούρνο
Πασχαλινό αρνί με λεμονάτες πατάτες στο φούρνο
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος1 Ωρ. 50 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος2 Ωρ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 8 Άτομα
Θερμίδες: 391kcal

Συστατικά

  • 2,5 κιλά αρνί σπάλα με μπροστινό μπούτι
  • 8 μεγάλες πατάτες
  • το χυμό δύο λεμονιών
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Στεγνώνω το αρνί( αν έχει υγρά, αίματα ) ταμπονάροντας το με χαρτί κουζίνας.
  • Το ραντίζω με μπόλικο αλάτι, με πιπέρι και από τις δύο πλευρές και το βάζω πάνω στη σχάρα.
  • Κόβω τις πατάτες στα τέσσερα( κυδωνάτα )στο ταψί, τις λαδώνω, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το χυμό των λεμονιών. Τις ανακατεύω καλά τα πάνε όλα τα υλικά παντού.
  • Τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 200*C τοποθετώντας στη μέση του φούρνου τη σχάρα με το αρνί και στην κατώτερό μέρος το ταψί με τις πατάτες.
  • Μετά από μισή ώρα αναποδογυρίζω το κρέας να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά και ανακατεύω απαλά τις πατάτες.
  • Μετά από 1 ώρα και 35 λεπτά βγάζω τη σχάρα με το αρνί που έχει ψηθεί, βάζω το φούρνο στον αέρα και μεταφέρω το ταψί στην μέση του φούρνου για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα οι πατάτες ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Σερβίρω αμέσως( μπορώ να τα διατηρήσω ζεστά αφήνοντας τα μέσα στο κλειστό αλλά ζεστό φούρνο με μια κουτάλα στην πόρτα του για να φεύγουν οι υδρατμοί).

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 391kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 45g | Fat: 11g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 126mg | Sodium: 158mg | Potassium: 1482mg | Fiber: 6g | Sugar: 1g | Vitamin C: 39mg | Calcium: 95mg | Iron: 10mg