Τραγανές φωλιές τόσο όμορφες που μπορώ είτε να τις φάω είτε να τις διακοσμήσω. Σε δύο διαφορετικές εκδοχές για όλα τα γούστα με σοκολάτα κουβερτούρα ή λευκή αποτελούν και ιδανικό δώρο αυτές τις μέρες. Εύκολες μπορούμε να τις φτιάξουμε γρήγορα μαζί με τα παιδιά και να αυτοσχεδιάσουμε στην γέμιση. Τα γεμίζουμε με σοκολατένια αυγουλάκια αλλά ακόμα και κανονικά πασχαλινά.
Σε ένα μπολ αναμιγνύω τα κρουτόνς, τις σταφίδες, τα φουντούκια και τα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος.
Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και την ρίχνω στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύω καλά, να καλύψει η σοκολάτα όλα τα υλικά.
Παίρνω περίπου το μισό μίγμα και πάνω σε μια λαδόκολλα σχηματίζω ένα κύκλο στο μέγεθος της φωλιάς. Στη συνέχεια χτίζω τα τοιχία περιμετρικά από αυτήν με κουταλιές κουταλιές από το μίγμα, δημιουργώντας μια εσοχή στη μέση.
Βάζω στο ψυγείο για 20 λεπτά ή την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να στεγνώσει.
Διακοσμώ εσωτερικά τη φωλιά είτε με κόκκινα πασχαλινά αυγά είτε με σοκολατένια.