Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνω τα 2/3 από το γάλα μαζί με τα 200 γρ ζάχαρη και τα βάζω στην εστία σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας να μην κολλήσει μέχρι να ζεσταθεί το γάλα (όχι να βράσει) και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζω το υπόλοιπο γάλα κρύο και μέσα του διαλύω το νισεστέ.
Όταν ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα παίρνω μια-μια κουταλιές με την κουτάλα της σούπας και την αναμειγνύω με το κρύο γάλα στο μπολ. Συνεχίζω για 4-5 κουτάλες και έπειτα ρίχνω όλο το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύω.
Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το ροδόνερο και συνεχίζω την ανάδευση μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμμώδες και να στέκεται στην ράχη της κουτάλας.
Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία αλλά ανά διαστήματα ανακατεύω γιατί όσο κρυώνει πιάνει κρούστα η κρέμα στην επιφάνεια της.
Βουτυρώνω ένα ταψί 27x30 εκ και πασπαλίζω 40 γρ ζάχαρης.
Βάζω στην εστία σε μέτρια-δυνατή ένταση το ταψί και το μεταφέρω σε όλα τα σημεία του να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει (όταν γίνει αυτό η καραμέλα δεν θα καλύπτει όλο τον πάτο του ταψιού αλλά στη συνέχεια θα λιώσει ξανά και θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα).
Έπειτα ρίχνω μια λεπτή στρώση κρέμας πάνω στην καραμέλα πάχους περίπου 0,5 εκ, ισιώνω την επιφάνεια της με την ράχη του κουταλιού και όμοια με πριν μεταφέρω το ταψί πάνω στην εστία να ζεσταθεί και να ενωθεί η καραμέλα με την κρέμα (για ½ λεπτό στο κάθε σημείο) μέχρι να βγουν στην επιφάνεια φουσκαλίτσες με την καραμέλα).
Βγάζω το ταψί από την εστία, ρίχνω την υπόλοιπη καραμέλα, ισιώνω πάλι την επιφάνεια της και τώρα σε χαμηλή ένταση περνάω πάλι το ταψί σε όλα του τα σημεία ίσα να ζεσταθεί η κρέμα (τώρα δεν πρέπει να προλάβουν να βγουν φουσκάλες καραμέλας στην επιφάνεια).
Βγάζω το ταψί από τη φωτιά και το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
Στη συνέχεια το σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο ιδανικά για όλη τη νύχτα (3-4 ώρες χρειάζεται σίγουρα) να ενωθούν οι γεύσεις και να κρυώσει καλά.
Κόβω σε κομμάτια και με μια σπάτουλα αναποδογυρίζω το κομμάτι στο πιάτο.
Προαιρετικά πασπαλίζω με λίγη κανέλα.