Για να φτιάξω το προζύμι διαλύω στο χλιαρό γάλα 1 ΚΣ ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτω 50 γρ αλεύρι για να φτιάξω ένα ελαφρύ κουρκούτι.
Το σκεπάζω με μεμβράνη και πετσέτα κουζίνας και το βάζω σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά. Μόλις βγάλει στην επιφάνεια του φουσκάλες, η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί και μπορώ να συνεχίσω.
Στο γουδί σπάω τις σταγόνες της μαστίχας με ½ ΚΣ ζάχαρη.
Για την γέμιση βάζω στο μούλτι την σπασμένη σε κομμάτια κουβερτούρα, τα φουντούκια, την άχνη ζάχαρη και τα θρυμματίζω. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και χτυπάω να ενωθούν. Τη τοποθετώ στο ψυγείο.
Όταν το προζύμι είναι έτοιμο το βάζω στο μίξερ, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη χτυπώντας τα μαζί. Συνεχίζω με το μισό χτυπημένο αυγό, τη λιωμένη μαστίχα Χίου, το μαχλέπι, το αλάτι και σταδιακά όλο το αλεύρι. Βάζω στο μίξερ το γάντζο και ζυμώνω για 15 λεπτά.
Αλείφω το μπολ με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετώ την ζύμη και την αλείφω λίγο κι από πάνω. Σκεπάζω με μεμβράνη και με πετσέτα και αφήνω για 2 ώρες σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Όταν περάσει αυτή η ώρα σε αλευρωμένη επιφάνεια χωρίζω τη ζύμη στη μέση και παίρνω τη μισή.
Την ανοίγω σε ορθογώνιο σχήμα όσο πιο λεπτή γίνεται και απλώνω πάνω τις τη μισή ποσότητα της γέμισης, αφήνοντας περιθώριο από τις άκρες.
Την τυλίγω κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς και την τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
Με ένα μαχαίρι κόβω το μπαστούνι στη μέση κατά μήκος και στριφογυρίζω τα δύο άκρα σαν πλεξούδα, ξεκινώντας από τη μέση προς τα άκρα και από τις δύο πλευρές.
Όμοια φτιάχνω και την υπόλοιπη ζύμη.
Σκεπάζω και τα αφήνω να φουσκώσουν για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Χτυπάω ½ αυγό με 1 ΚΣ νερό και αλείφω με αυτό τα τσουρέκια από πάνω.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 20 – 25 λεπτά.
Βγάζω αφήνω να κρυώσουν λίγο και τα μεταφέρω σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Τα τυλίγω με μεμβράνη και τα αποθηκεύω.