Πρώτα χτυπάω τα αυγά με το μίξερ να αφρατέψουν.
Ρίχνω τη ζάχαρη και συνεχίζω την ανάδευση.
Προσθέτω τα αρωματικά, τα ξύσματα του πορτοκαλιού ,μανταρινιού και λεμονιού.
Συνεχίζω με το σπορέλαιο και έπειτα με το λικέρ.
Αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω εναλλάξ με το χυμό των φρούτων ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
Τέλος προσθέτω τα ζαχαρωμένα πορτοκάλια σε κομματάκια (και αν θέλω τα αμύγδαλα) ανακατεύοντας να στο μείγμα.
Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα 26 εκ με δακτύλιο και ρίχνω το μείγμα σε αυτή.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα στους 180*C για 40 λεπτά.
Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει και το αναποδογυρίζω στην πιατέλα αφήνοντας το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν κρυώσει βάζω σε ένα μπολάκι την μαρμελάδα πορτοκαλιού την αραιώνω με 1-2 κγ νερό και αλείφω με αυτή το κέικ από πάνω.
Γαρνίρω με έξτρα ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού από πάνω και είναι έτοιμο για κόψιμο.