Σε μια κατσαρόλα βάζω τα στήθη του κοτόπουλου, τα σκεπάζω με νερό και τα βάζω να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Τα βγάζω, αφαιρώ το δέρμα τους και τα κόκκαλα και τα κόβω σε μακρόστενα κομμάτια, παράλληλα με τις ίνες τους.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζω νερό, προσθέτω αλάτι και βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους να μείνουν αλντέντε. Τα στραγγίζω ρίχνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο και τα ανακατεύω.
Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω 1ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι να μαλακώσει. Τότε ρίχνω το σκόρδο, αφήνω ένα λεπτό, και προσθέτω τα κολοκυθάκια, τις αγκινάρες, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Τα αφήνω για 4-5 λεπτά, ρίχνω λίγο έξτρα ελαιόλαδο και τα βγάζω από τη φωτιά.
Στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέτω το κοτόπουλο, τα σοταρισμένα λαχανικά, το καλαμπόκι και τα ανακατεύω καλά.
Για την μπεσαμέλ σε μια κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο. Τότε βάζω το αλεύρι και ανακατεύω διαρκώς για 3-4 λεπτά να καβουρδιστεί και να σκουρύνει το χρώμα του. Τότε ρίχνω σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα απαλά, μέχρι να πήξει σαν ελαφριά κρέμα.
Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνω αλάτι, το χυμό ½ λάιμ και τριμμένο ρεγκάτο ενσωματώνοντας τα στην μπεσαμέλ.
Ρίχνω το μίγμα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύω και τα βάζω σε πυρέξ.
Πασπαλίζω με έξτρα τυρί και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις για 35 – 40 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρω.