Σε μια μεγάλη λαδόκολλα μέσα σε ταψί, απλώνω τα στικς κολοκυθιού και πάνω τους τις ροδέλες κρεμμυδιού. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετώ πάνω τους τα φιλέτα του σολομού τα οποία ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και τα σκεπάζω με τις φέτες του λεμονιού και κλαδιά φρέσκου θυμαριού.
Ρίχνω λίγο λευκό κρασί και μια πρέζα καστανή ζάχαρη στο κάθε φιλέτο και τα κλείνω καλά μέσα στη λαδόκολλα.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190*C, στις αντιστάσεις για 15 λεπτά.
Όσο ψήνεται το ψάρι φτιάχνω την σάλτσα. Σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρολάκι λιώνω του βούτυρο και προσθέτω το κρεμμύδι.
Προσθέτω το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί λίγο και προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
Συμπληρώνω το ξύσμα ½ λεμονιού και το χυμό του.
Αφήνω τη σάλτσα για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Όταν ετοιμαστεί ο σολομός τον σερβίρω μαζί με τα λαχανικά του ρίχνοντας από πάνω την σάλτσα κι αν θέλω μπορώ να συμπληρώσω μαζί ρύζι.