Go Back
+ servings

Δροσερό cheesecake βύσσινο

Δροσερό, γλυκόξινο και πολύ εύκολο το cheesecake βύσσινο το καλοκαίρι έχει την τιμητική του!

Το βύσσινο ταιριάζει απόλυτα με την γλυκόξινη γεύση της κρέμας τυριού και παρέα απογειώνουν το γλυκό.

Ή το λατρεύεις για πάντα ή το απορρίπτεις για μια ζωή, αυτό το γλυκό δεν έχει μέση λύση.


Δροσερό cheesecake βύσσινο
Δροσερό cheesecake βύσσινο
Εκτύπωση Συνταγής
4.44 from 23 votes
Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπ.
Χρόνος ψύξης5 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος20 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 12 Κομμάτια
Θερμίδες: 560kcal

Συστατικά

Για την βάση:

  • 350 γρ μπισκότα τύπου digestive
  • 160 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την γέμιση:

  • 600 γρ κρέμα τυρί
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το γαρνίρισμα:

  • σιρόπι από βύσσινο κομπόστα
  • 1 ΚΣ ζάχαρη
  • 240 γρ βύσσινα 1 ολόκληρο κουτί

Οδηγίες

  • Θρυμματίζω τα μπισκότα και τα ανακατεύω με το βούτυρο.
  • Απλώνω το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα 24 εκ, πιέζοντας δυνατά την βάση να σφίξει.
  • Για την γέμιση χτυπάω στο μίξερ την κρέμα τυριού μαζί με την άχνη. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
  • Ρίχνω το μείγμα στη φόρμα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το σιρόπι με 1 ΚΣ ζάχαρη να βράσουν για 10 λεπτά.
  • Αφήνω να κρυώσει και ρίχνω το 1/3 πάνω στην γέμιση. Με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά κυκλικά με την κρέμα.
  • Από πάνω απλώνω τα βύσσινα και βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Βγάζω από το ψυγείο, με ένα μαχαίρι το ξεκολλάω περιμετρικά από το τοιχία και αφαιρώ το δακτύλιο. Μεταφέρω το γλυκό σε πιατέλα.
  • Σερβίρω γαρνίροντας κάθε κομμάτι με λίγο σιρόπι.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 560kcal | Carbohydrates: 49g | Protein: 6g | Fat: 39g | Saturated Fat: 22g | Cholesterol: 112mg | Sodium: 403mg | Potassium: 127mg | Fiber: 1g | Sugar: 29g | Vitamin A: 1311IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 73mg | Iron: 1mg