Go Back

Γλάσo για μπισκότα σε Πασχαλινά σχέδια

Αυτό το Πάσχα φτιάξε εκπληκτικά μπισκότα σε ότι σχέδιο θέλεις! Στόλισε, δώρισε ή απλά παίξε με τα παιδιά και δημιουργήστε γιορτινά μπισκοτάκια με λίγα μόλις λεπτά με απλά υλικά.


Μου ζητάτε πολύ καιρό να σας δείξω ένα απλό γλάσο για να διακοσμήσετε μπισκότα για κάθε περίσταση και τι καλύτερη από την άνοιξη και το Πάσχα. Τα απλά μπισκότα βουτύρου μεταμορφώνονται σε όμορφα και εντυπωσιακά μπισκότα.
 
Γλάσο για μπισκότα σε πασχαλινά σχέδια
Γλάσο για μπισκότα σε πασχαλινά σχέδια
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος10 Λεπ.
Πιάτο: Πάσχα, Πως φτιάχνω
Θερμίδες: 1805kcal

Συστατικά

Για το γλάσο:

  • 450 γρ άχνη ζάχαρη
  • ¼ κγ κρεμόριο ή cream of tartar ή χυμό λεμονιού
  • 2 – 3 ασπράδια αυγών (75 γρ) ή έτοιμα παστεριωμένα
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας

Για την αραίωση:

  • γέμιση: για κάθε 240 ml γλάσου = 1 ½ κγ νερό
  • λεπτομέρειες: για κάθε 240 ml γλάσου = ½ κγ νερό

Οδηγίες

  • Έχω φτιάξει τα αυγά από την προηγούμενη μέρα να έχουν κρυώσει (ΕΔΩ μπορείς να βρεις τη συνταγή).
  • Για το γλάσο βάζω στο μπολ του μίξερ την άχνη ζάχαρη, το κρεμόριο και τα ασπράδια χτυπώντας τα αρχικά σε χαμηλή ένταση να ενωθούν τα υλικά. Δυναμώνω την ένταση συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 2 λεπτά ακόμη.
  • Πρέπει να έχει γίνει ένα σφιχτό γλάσο. Ρίχνω τη βανίλια και χτυπάω για μια τελευταία φορά, να πάρει δυνατό λευκό χρώμα το μείγμα.
  • Διαιρώ το γλάσο σε τέσσερα μπολ για να τα χρωματίσω. Ανακατεύω το κάθε ένα με 1 ½ κγ νερό για να αποκτήσουν πιο ρευστή υφή και να μπορέσω να γεμίσω με αυτά τα μπισκότα, ενώ ένα με ½ κγ νερό για να είναι πιο πυκνό και να κάνω λεπτομέρειες με αυτό.
  • Προσθέτω χρώμα ζαχαροπλαστικής για να τα χρωματίσω ροζ, κίτρινο αφήνω ένα λευκό και το πιο πυκνό με πορτοκαλί χρώμα.
  • Γεμίζω κάθε κορνέ με το γλάσο.

Σχέδιο κοτοπουλάκι:

  • Σε μπισκότο με σχέδιο αυγού δημιουργώ πρώτα με το κίτρινο γλάσο το περίγραμμα και στη συνέχεια γεμίζω το εσωτερικό του.
  • Με μια οδοντογλυφίδα, διορθώνω τις λεπτομέρειες και αφαιρώ τυχών φυσαλίδες αέρα που έχουν εγκλωβιστεί. Χτυπάω απαλά το μπισκότο και το αφήνω να στεγνώσει το γλάσο (για πιο γρήγορα το βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά).
  • Συνεχίζω δημιουργώντας τα φτερά του πτηνού, δεξιά και αριστερά, πάλι σε κίτρινο χρώμα.
  • Έπειτα με το πορτοκαλί φτιάχνω τα ποδαράκια του, τα μαλλιά του και το ράμφος του. Με το λευκό δύο μπαλίτσες κάνουν τα μάτια και αφήνω πάλι το μπισκότο τα στεγνώσει.
  • Τέλος με μια οδοντογλυφίδα με μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ή λιωμένη κουβερτούρα) μέσα στο λευκό γλάσο των ματιών βάζω δύο τελίτσες και το μπισκότο είναι έτοιμο.

Σχέδιο αυγό που σπάει και φαίνεται το κοτοπουλάκι :

  • Σε μπισκότο με σχήμα αυγού και με το λευκό γλάσο φτιάχνω πρώτα το περίγραμμα του σπασμένου αυγού και έπειτα το γεμίζω. Όμοια με παραπάνω με μια οδοντογλυφίδα διορθώνω το σχήμα και αφαιρώ τυχών φυσαλίδες. Το χτυπάω να στρώσει το γλάσο και το αφήνω να στεγνώσει.
  • Συνεχίζω γεμίζοντας το υπόλοιπο με κίτρινο γλάσο – διορθώνω – χτυπάω - αφήνω να στεγνώσει.
  • Φτιάχνω το ράμφος με πορτοκαλί χρώμα και με λευκό τα μάτια.
  • Αφού στεγνώσει βάζω το μαύρο χρώμα στα μάτια και είναι έτοιμο.

Πουα λαγός:

  • Σε μπισκότο με σχήμα λαγού, με ροζ γλάσο δημιουργώ το περίγραμμα του και έπειτα το γεμίζω. Διορθώνω με οδοντογλυφίδα – χτυπάω.
  • Αμέσως με λευκό γλάσο δημιουργώ πάνω στο νωπό ροζ γλάσο βούλες σε διάφορα σημεία. Χτυπάω το μπισκότο να ενωθούν τα γλάσα και το αφήνω να στεγνώσει.
  • Τέλος με λευκό γλάσο σχηματίζω μια μεγάλη βούλα για την ουρά του λαγού, αφήνω να στεγνώσει και το μπισκότο είναι έτοιμο.

Λαγός με καρδιές:

  • Σε μπισκότο με σχήμα προφίλ λαγού με λευκό γλάσο σχηματίζω το περίγραμμα και έπειτα γεμίζω το μπισκότο. Διορθώνω – χτυπάω.
  • Πριν στεγνώσει με ροζ γλάσο φτιάχνω βούλες τη σειρά κάθετα και με μια οδοντογλυφίδα «τραβάω» το γλάσο να περάσει από όλες τις βούλες δημιουργώντας καρδιές.
  • Χτυπάω το μπισκότο και το αφήνω να στεγνώσει.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 1805kcal | Carbohydrates: 450g | Protein: 10g | Fat: 1g | Sodium: 159mg | Potassium: 270mg | Sugar: 441g | Iron: 1mg