Go Back
+ servings

Σαλάτα με μακαρονάκι και αυγά του Πάσχα

Όλοι το Πάσχα παραδοσιακά τσουγκρίζουμε τα κόκκινα αυγά για να δούμε ποιος θα είναι ο τυχερός με το πιο γερό αυγό. Όμως οι περισσότεροι δεν τα καταναλώνουν μετά, με αποτέλεσμα να περισσεύουν πολλά. 

Η σημερινή συνταγή δίνει τη λύση πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα έτοιμα βραστά αυγά του Πάσχα, σε μια εύκολη και γρήγορη σαλάτα που μπορεί να γίνει κυρίως γεύμα, ελαφρύ και εύγευστο. 


Σαλάτα με μακαρονάκι και αυγά του Πάσχα
Σαλάτα με μακαρονάκι και αυγά του Πάσχα
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος20 Λεπ.
Πιάτο: Σαλάτα
Μερίδες: 2 Άτομα
Θερμίδες: 1058kcal

Συστατικά

  • 250 γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 ΚΣ λευκό ξύδι
  • ½ κγ αλάτι
  • ¼ κγ μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 130 γρ μαγιονέζα
  • ½ κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 βραστά αυγά κομμένα σε κυβάκια
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Γεμίζω με νερό μια μέτρια κατσαρόλα και τη βάζω στην εστία σε μέτρια – δυνατή φωτιά.
  • Όταν βράσει το νερό ρίχνω ½ κγ αλάτι μαζί με το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύω μια φορά και αφήνω τα ζυμαρικά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά (όσο προτείνει το εκάστοτε ζυμαρικό στη συσκευασία του).
  • Στραγγίζω και βάζω το μακαρονάκι με ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτω το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, τη μαγιονέζα και ανακατεύω καλά.
  • Συνεχίζω με το κρεμμύδι και το σέλερι.
  • Γαρνίρω από πάνω με τα βραστά αυγά κομμένα σε κυβάκια και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Καταναλώνετε ζεστή και κρύα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 1058kcal | Carbohydrates: 97g | Protein: 24g | Fat: 63g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 214mg | Sodium: 1065mg | Potassium: 382mg | Fiber: 4g | Sugar: 6g | Vitamin A: 302IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 63mg | Iron: 2mg