Κόβω το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, αφαιρώ το κεντρικό κορμό και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και λίγο ξύδι. Τα αφήνω για 15 λεπτά, τα ξεπλένω με άφθονο νερό, τα στραγγίζω καλά και τα ταμπονάρω με χαρτί κουζίνας να φύγει η περίσσεια νερού.
Τα τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο με τα μπαχαρικά, το κόλιανδρο, το κύμινο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.
Με ένα πινέλο αλείφω με το μείγμα όλες τις μπουκίτσες κουνουπιδιού από όλες τις πλευρές.
Τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά (ενδιάμεσα τα γυρίζω και από την άλλη πλευρά). Μόλις πάρουν σκούρο χρώμα είναι έτοιμα τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
Για να φτιάξω τη σως σε ένα μπολ ανακατεύω το κλασικό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ με τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Γαρνίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω με τις μπουκίτσες κουνουπιδιού.