Σε ένα μεγάλο μπολ με το χλιαρό γάλα διαλύω τη νωπή μαγιά και τη ζάχαρη.
Σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Αφού αφρίσει και ενεργοποιηθεί η μαγιά, ρίχνω το ελαιόλαδο, το ασπράδι και μια δόση από το αλεύρι. Προσθέτω το ανθρακούχο μεταλλικό νερό (σόδα) και συνεχίζω με το υπόλοιπο αλεύρι.
Λαδώνω το μπολ, ραντίζω με λίγο αλεύρι και αφήνω τη ζύμη για 1 ώρα περίπου σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με μεμβράνη, να φουσκώσει.
Αφού διπλασιαστεί, ξεσκεπάζω, τη ζυμώνω και τη χωρίζω σε κομμάτια σε μέγεθος μανταρινιού. Ζυμώνω το κάθε ένα σε μπαλίτσα, το ανοίγω με το χέρι και βάζω μέσα 1 κγ πραλίνα φουντουκιού. Το κλείνω προσεκτικά να κλειστεί όλη η γέμιση μέσα και το τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί αφήνοντας χώρο μεταξύ τους να μην κολλήσουν.
Χτυπάω τον κρόκο του αυγού και τα αλείφω με αυτόν.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220*C για 25 – 30 λεπτά περίπου.
Βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
Τα φυλάσσω σε αεροστεγές κουτί.