Go Back
+ servings

Λαζάνια με μπακαλιάρο

Μια εναλλακτική πρόταση για του Ευαγγελισμού, συνδυάζοντας λαζάνια στο φούρνο με ζουμερή σάλτσα ντομάτας με μπακαλιάρο.

Ένα φαγητό που ξεγελάει ακόμα κι αυτούς που δεν συμπαθούν το ψάρι, αφού κρύβεται μέσα στην γλυκιά σάλτσα των ζυμαρικών. 

Λαζάνια με μπακαλιάρο
Λαζάνια με μπακαλιάρο
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Χρόνος βρασμού25 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος40 Λεπ.
Πιάτο: Θαλασσινά, Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 8 Κομμάτια
Θερμίδες: 328kcal

Συστατικά

  • 1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 500 γρ ντομάτες σε κυβάκια
  • ½ κγ πάπρικα
  • ½ κγ πιπέρι
  • 1 κγ κύμινο
  • 200 γρ λαζάνια
  • αλάτι
  • 4 ΚΣ μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για ένα λεπτό.
  • Προσθέτω το σκόρδο, τις ντομάτες, το κύμινο, την πάπρικα, το πιπέρι, 60 ml ελαιόλαδο και ανακατεύω. Τέλος ρίχνω και τον μπακαλιάρο, τον οποίο έχω ξαρμυρίσει για τουλάχιστον 24 ώρες μέσα σε νερό και έχω κόψει σε μικρά κομμάτια.
  • Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει για 15 λεπτά.
  • Αφού έχει ετοιμαστεί η σάλτσα δοκιμάζω να δω αν χρειάζεται να προσθέσω αλάτι και ρίχνω το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Στο πυρέξ, το οποίο έχω αλείψει με ελαιόλαδο στρώνω εναλλάξ τη σάλτσα με τα λαζάνια, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τη σάλτσα (σάλτσα-λαζάνια-σάλτσα-λαζάνια-σάλτσα).
  • Το βάζω στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220*C για 20 – 25 λεπτά (ανάλογα πόσο ζουμερή είναι η σάλτσα, αν χρειαστεί,  βάζω αλουμινόχαρτο από πάνω προς το τέλος).

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 328kcal | Carbohydrates: 26g | Protein: 27g | Fat: 13g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 54mg | Sodium: 153mg | Potassium: 795mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 215IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 54mg | Iron: 2mg