Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για ένα λεπτό.
Προσθέτω το σκόρδο, τις ντομάτες, το κύμινο, την πάπρικα, το πιπέρι, 60 ml ελαιόλαδο και ανακατεύω. Τέλος ρίχνω και τον μπακαλιάρο, τον οποίο έχω ξαρμυρίσει για τουλάχιστον 24 ώρες μέσα σε νερό και έχω κόψει σε μικρά κομμάτια.
Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει για 15 λεπτά.
Αφού έχει ετοιμαστεί η σάλτσα δοκιμάζω να δω αν χρειάζεται να προσθέσω αλάτι και ρίχνω το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Στο πυρέξ, το οποίο έχω αλείψει με ελαιόλαδο στρώνω εναλλάξ τη σάλτσα με τα λαζάνια, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τη σάλτσα (σάλτσα-λαζάνια-σάλτσα-λαζάνια-σάλτσα).
Το βάζω στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220*C για 20 – 25 λεπτά (ανάλογα πόσο ζουμερή είναι η σάλτσα, αν χρειαστεί, βάζω αλουμινόχαρτο από πάνω προς το τέλος).